TwitterFacebookYoutubeRSS

Sant Joan de les Abadesses serà Vila Gegantera Gironina del 2019

L'assemblea ordinària de la Coordinadora de Colles Geganteres de les Comarques Gironines que es va fer aquest passat dissabte 21 de gener va determinar que Sant Joan de les Abadesses prendrà el relleu de Breda com a Vila Gegantera Gironina. La 26a trobada, que es farà el 4 i 5 de maig de 2019, servirà per celebrar els 40 anys de la primera sortida dels gegants santjoanins, en Gentil i la Isaura, esculpits l'any 1980 per l'escultor santjoaní Francesc Fajula. La cita santjoanina també és una aposta per a la descentralització de les viles geganteres, ja que la majoria de municipis que han estat seu de la trobada són a menys de 30 quilòmetres de la ciutat de Girona.

Durant els dos dies que dura l'esdeveniment, gegantons i capgrossos, dissabte, i gegants, diumenge, d'entre 35 i 40 colles, faran cercaviles pels carrers del poble. A més d'això, els assistents podran gaudir d'altres activitats relacionades amb el patrimoni, la natura i el paisatge o la cultura del nostre poble, a més de presenciar la inauguració del monument a la Vila Gegantera. Serà l'activitat més important que haurà fet l'actual colla, que va agafar el relleu durant la Festa Major de 2015, i en la qual ja hi estan treballant amb molta il·lusió. També seran dues jornades molt especials per a la colla de Timbalers i Grallers de Sant Joan de les Abadesses, que sempre acompanya els gegants.

Tot i que es tracta d'una cita puntual, a més dels actes festius, s'espera que aquell cap de setmana tingui una repercussió positiva per Sant Joan de les Abadesses pel que fa a l'ocupació de places per a pernoctar disponibles i per a l'impacte econòmic de comerços i restaurants.

GEGANTS

LOGO AJ I GEG

 

0
0
0
s2sdefault