TwitterFacebookYoutubeRSS

Des d'ara, ja podem accedir des de Sant Joan de les Abadesses als 15 milions de llibres i documents dels fons de totes les biblioteques públiques. La creació del catàleg únic del Sistema de Biblioteques Públiques de Catalunya dona resposta a una de les principals reivindicacions dels usuaris.

Fins ara, com que les biblioteques públiques es gestionen des d'administracions diverses (Diputacions, Generalitat i Ajuntaments) una persona no podia buscar un llibre que estigués a qualsevol lloc. El que canvia amb aquest nou catàleg unificat és que qualsevol persona pot, des de casa seva, consultar la base de dades ATENA i demanar llibres o altres documents siguin on siguin i el podrà recollir en menys d'una setmana a Sant Joan de les Abadesses. L'usuari fa la petició a través de l'aplicatiu, la biblioteca propietària del document rep la petició i la remet a la biblioteca indicada per l'usuari, on aquest podrà fer la recollida. Aquesta biblioteca també es pot escollir, és a dir, no cal que sigui la biblioteca emissora del carnet, sinó que l'usuari pot triar aquella que li sigui més convenient.

També s'unifiquen els quatre milions de carnets de biblioteques existents i a la llarga es crearà un carnet únic del Sistema de Biblioteques Públiques de Catalunya. La nova xarxa compta amb 429 equipaments -417 biblioteques i dotze bibliobusos. Hi ha dotze milions de llibres i la resta és material audiovisual i sonor.

Podeu veure un vídeo sobre el funcionament d'Atena i com fer peticions. 

Agenda biblioteca

Divendres 10 de de novembre, 18:00 h
Presentació del llibre "Caure al buit"

---
Dimecres 22 de de novembre, 15:15 h
Taller Rodari

---
Dijous 23 de de novembre, 18:00 h
Recital de poesia i presentació del poemari "Pell morta"

---
Dissabte 25 de de novembre, 10:30 h
Matinal de jocs de taula

---
Divendres 1 de de desembre, 18:00 h
Presentació de la nove·la gràfica "El Tatuatge de l'Escorpí"

---
Divendres 15 de de desembre, 18:00 h
Club lectura d'adults: la tempesta de William Shakespeare

---

Horari / Contacte

Dilluns i dijous
De 10.30 a 14 h
i de 15 h a 19 h.

Dimarts i dimecres i divendres
De 15 a 19 h.

Dissabtes
De 10 h a 13 h.

Diumenges
Tancat


Anna Belén Aviles
T: 972723019
biblioteca [@] santjoandelesabadesses.cat