TwitterFacebookYoutubeRSS

Aquest dissabte 28 de gener, a partir de les 10.30 h, al Centre Cívic, es farà la presentació del joc Tragina, ideat i creat per la mestra Irma Darné, en una activitat organitzada per la Biblioteca Josep Picola. Es tracta d'un joc de taula cooperatiu i didàctic que, amb rigor històric, endinsa els seus jugadors en el món dels gremis, obradors i indústries ripolleses del segle XIII i posteriors.

Va ser creat a l’entorn escolar per jugar amb l’alumnat i que aprenguessin jugant, però l’acceptació entre familiars i amics, va dur a Darné a comercialitzar-lo. Fins i tot va presentar-lo a la fira DAU de Barcelona, una de les més importants pel que fa als jocs de taula al nostre país.

El jugador o jugadora de Tragina es transforma en una família antiga de Ripoll, en total n’hi ha sis, i l’objectiu és ser el primer de recrear un obrador o taller determinat recopilant matèries primeres i evolucionant un seguit d’eines. El traginer és el protagonista del joc i el que dificulta la partida als contrincants; els rals ripollesos, són les monedes que serveixen per pagar els aranzels i adquirir matèries.

Després de conèixer com ha estat la gestió i el procés per fer possible Tragina amb la seva creadora, les persones que ho vulguin podran provar-lo i jugar-hi. Tragina també s’inclourà en el fons de jocs de taula de préstec que ofereix la Biblioteca Josep Picola des de l’any passat.

 

Agenda biblioteca

Dissabte 4 de Març, 11:30 h
Espectacle infantil "Abastem la pau"

---
Divendres 10 de Març, 18:00 h
Club lectura: Persèpolis

---
Divendres 17 de Març, 18:00 h
Presentació del llibre "Mirall sense marc. La interculturalitat al mon".

---
Divendres 24 de Març, 18:00 h
Presentació "Metamorfosi apòcrifa"

---
Divendres 31 de Març, 17:00 h
Club lectura: Edison

---
Divendres 21 de Abril, 17:00 h
Sant Jordi a la biblioteca

---

Horari / Contacte

Dilluns i dijous
De 10.30 a 14 h
i de 15 h a 19 h.

Dimarts i dimecres i divendres
De 15 a 19 h.

Dissabtes
De 10 h a 13 h.

Diumenges
Tancat


Anna Belén Aviles
T: 972723019
biblioteca [@] santjoandelesabadesses.cat