fbpx
TwitterFacebookYoutubeRSS

Seguiment a les persones grans i distribució de mascaretes a la població

Vist que la malaltia provocada per la Covid-19 afecta en major grau a les persones grans i amb patologies prèvies, una de les primeres accions que va dur a terme l’Ajuntament de Sant Joan de les Abadesses la primera setmana d’aquesta situació excepcional de confinament va ser posar-se en contacte amb tota la gent major de seixanta-cinc anys i que viuen sols, els factors de risc dels quals un ajuntament pot tenir-ne coneixement. Es va poder actuar molt ràpidament perquè abans de la pandèmia ja hi havia un registre d’aquest col·lectiu gràcies al programa d’atenció a la gent gran que hi havia engegat, en el qual s’acompanyava unes hores al dia a qui ho havia sol·licitat. Amb la nova situació, es va trucar a tothom una altra vegada per saber com es trobaven i si tenien alguna necessitat.

Continuar llegint

Comerços santjoanins durant l'emergència pel coronavirus

Els comerços d'alimentació de Sant Joan de les Abadesses que tenen permesa l'obertura per la seva activitat han adaptat els serveis que ofereixen a la població durant al situació excepcional de prevenció del contagi del Covid-19. Per tal d'agilitzar les compres i que els veïns i veïnes passin menys temps i estiguin menys exposats davant d'un possible contagi, d'una banda, ofereixen la possibilitat de trucar per fer encàrrecs i que quan es passi per l'establiment ja estigui la comanda preparada i, per una altra banda, que les persones que formen part de col·lectius de risc puguin rebre la seva compra a domicili. La distribució es fa a través d'una xarxa de voluntaris que han rebut equips de protecció i estan coordinats pel Consorci de Benestar Social del Ripollès. Es prega que l'ús d'aquest segon servei es faci amb responsabilitat i només per aquells i aquelles que formen part dels col·lectius de risc. Oferim aquesta informació conjuntament amb la Unió de Botiguers de Sant Joan de les Abadesses.

Continuar llegint

Informació sobre la situació d'alerta pel coronavirus

Accessos directes útils durant aquests dies:
Llista de comerços oberts i serveis
Seguiment a les persones grans durant la pandèmia i distribució de mascaretes a la població
Mesures econòmiques d'àmbit local per fer front al coronavirus
Recollida selectiva si esteu afectats per la Covid-19
Generació en línia del document de responsabilitat de desplaçament
Tràmits en línia
Tutorial de préstec digital a la biblioteca i com fer-te el carnet en línia

Continuar llegint

Continguts de santjoanins i santjoanines durant el confinament pel coronavirus

Les mesures de prevenció de propagació del coronavirus SARS-CoV-2 han fet que molta gent hagi hagut de fer treball des de casa, no pugui atendre clients, ni fer o rebre classes de formació, en els millors dels casos. D'altres, s'han quedat sense feina i estan pendents de les mesures que prengui el govern de l'estat. Aquí fem un recull de continguts de santjoanins o santjoanines o de la comarca que estan generant peces audiovisuals per als seus seguidors, per tal de mantenir el contacte, entretenir o oferir part dels seus serveis en línia.

Continuar llegint

El Consistori Juvenil treballarà per obrir un casal per a joves, programar més activitats a la Festa Major i recuperar el Pla d’Estràngol

Aquest dilluns 2 de març de 2020 es va fer el segon ple del nou Consistori Juvenil de Sant Joan de les Abadesses, després del de constitució del passat gener. Els diferents regidors varen anar explicant les propostes que volien dur a terme en aquest mandat i que havien anat treballant a l’escola i en les sessions de treball prèvies.

Continuar llegint