fbpx
TwitterFacebookYoutubeRSS

Princeses, dracs, cargols (i altres animalons), un espectacle infantil de Sant Jordi

Princeses, dracs, caragols (i altres animalons) és un espectacle teatralitzat de la Cia. Patawa en què els més menuts assisteixen a la representació de la llegenda de Sant Jordi d’una forma molt particular, perquè tot són entrebancs. La disfressa de drac no arriba i ha de sortir en escena un caragol, l’actor que fa de Sant Jordi s’ha posat malalt i un follet decideix fer el seu paper i la princesa haurà d’enfrontar-se ella sola al perill. Una història que trenca estereotips mentre fa participar el públic amb cançons tradicionals de Sant Jordi. La representació es farà el diumenge 25 d'abril, a les 17 hores, al Teatre Centre de Sant Joan de les Abadesses, i l'entrada és gratuïta, ja que forma part del 17è Cicle d'Espectacles Infantils. De forma excepcional i per respectar les mesures de la covid-19, enguany serà imprescindible fer inscripció prèvia per assistir a l'espectacle. Ho podeu fer a l'Oficina de Turisme.

Continuar llegint

Salvador Vergés presenta La llanterna de Montmartre al Palau de l’Abadia

El pròxim dissabte 17 d’abril, a les sis de la tarda, l’escriptor Salvador Vergés presentarà al Palau de l’Abadia de Sant Joan de les Abadesses la seva tercera novel·la La llanterna de Montmartre, publicada per Viena Edicions. La presentació anirà a càrrec de Josep Garriga, director del SAT Teatre Centre, i el mateix autor. També comptarà amb la participació del jove saxofonista Jordi Mercadal, que interpretarà unes peces musicals. L’any passat ja estava prevista la presentació d’aquesta novel·la, però no es va poder fer a conseqüència de la pandèmia. Tot i que l’abril de l’any passat es va fer un acte en línia per presentar-la, es va acordar fer-ne un altre de forma presencial quan fos possible, mantenint les mesures de seguretat.

Continuar llegint

El 17è Cicle d’Espectacles Infantils arranca amb una proposta de circ

La dissetena edició del Cicle d’Espectacles Infantils arranca a Sant Joan de les Abadesses el pròxim diumenge 21 de març amb l’espectacle Beatbox Circ, d’Improvisto’s Krusty Show. La proposta, estrenada per la companyia el 2015, escenifica un circ fusió entre pallassos, música beat box i números participatius amb el públic que asseguren una hora de diversió en família.

Continuar llegint

L’escultura de la font de la plaça Clavé s’exposa i s’explica a l’entrada de l’Ajuntament

Entre el 2019 i 2021 s’ha restaurat la font de la pl. Clavé i l’escultura de bronze que la corona, en diverses fases. Tot i que no estava previst, durant la restauració de la columna i l’estàtua de bronze, veient que l’ancoratge estava malmès, es va optar per retirar-la i fer-ne un de nou per evitar el perill que caigués. La restauració de l’estàtua s’ha fet al Centre de Restauració de Béns Mobles de Catalunya (CRBMC), i això també ha permès documentar-la millor i fer-hi més estudis dels previstos: s’ha pogut treballar en l’interior de l’escultura, s’ha analitzat amb raigs X per conèixer millor la seva construcció i els seus punts més febles, i s’ha fotografiat amb llum ultraviolada per valorar la uniformitat de les capes de protecció. El cost total de l’actuació ha estat de 34.950,96 €, dels quals 23.458,39 € han estat subvencionats per la Diputació de Girona, i 8.258 € han estat subvencionats per l’Oficina de Suport a la Iniciativa Cultural (OSIC), sota la supervisió del CRBMC.

Continuar llegint

Ple de constitució del Consistori Juvenil. Curs 2020-2021

A les 17 h del dilluns 8 de mar de 2021, des de la Sala de Plens de l'Ajuntament de Sant Joan de les Abadesses, tindrà lloc la sessió de constitució del Consistori Juvenil corresponent al curs 2020-2021. Aquest any, l'alumnat que ha estat escollit per representar les seves companyes i companys han estat Mohamadou Sumbudu, Alba Moya, Damià Solà, Sol Lara i Aina Carreras de 5è de Primària, i Marta Palau, Tània Moya, Èlia Pozas, Joana Soler, Èric Farrés i Joan Leandre Costa de 1r d'ESO. Aquest dilluns s'escollirà el nou l'alcalde o alcaldessa, que prendran el relleu de Jana Regué, primera alcaldessa del Consistori Juvenil. L'acte es retransmetrà en directe i en línia i no es permet l'accés a la sala.