TwitterFacebookYoutubeRSS
  • Inici
  • Notícies
  • El Certamen Literari Joan Maragall creix en participació en la seva vuitena edició

El Certamen Literari Joan Maragall creix en participació en la seva vuitena edició

El Certamen Literari Joan Maragall organitzat per l'Ajuntament de Sant Joan de les Abadesses i l'Institut Escola Mestre Andreu ha tingut la seva màxima participació en la categoria d'adults des que es va crear fa vuit anys. En total, s'han rebut 22 obres de narrativa i 14 de poesia, i disset autors s'hi han presentat per primera vegada. El veredicte del jurat, format per professionals de l'educació i la comunicació, i un membre de l'AMPA de l'IE Sant Joan de les Abadesses, es farà públic el pròxim diumenge 22 d'abril, a les 18 hores, al Palau de l'Abadia, durant un concert amb dos músics russos, el flautista Iulian Gogu, i la violoncel·lista Svetlana Tovstukha. Els guanyadors en poesia i narrativa s'enduran 200 euros de premi cada un.

Svetlana Tovstukha ja va destacar ràpidament pel seu art al violoncel guanyant diversos premis de joves talents i fent el seu debut com a solista mentre completava la seva formació al Conservatori Superior de Música de Kazan (Rússia). Ha actuat per tot Europa, on també ha guanyat molts premis, i ha actuat com a solista en desenes d'orquestres. Actualment, forma part del grup de música barroca Ensemble Concertanti Barcelona. Iulian Gogu és flautista, compositor i arranjador. Va desenvolupar la seva carrera professional com a solista de flauta travessera a la Banda Municipal de Moscou, a l'Orquestra Simfònica RTV de Moldàvia o l'Orquestra Simfònica del Vallès, entre d'altres. Pel que fa a la composició, ha guanyat diversos concursos, i el seu quartet de corda va guanyar un premi de la UNESCO.

L'entrega de premis escolars es farà el Dia de Sant Jordi

Dilluns 23 d'abril, Diada de Sant Jordi, es farà l'entrega dels premis en la categoria d'alumnes, en un acte al Teatre Centre, a les 10.30 hores. Maria Cullell, una de les directores del SAT-Teatre Centre, i Joan Garcia, director de l'emissora municipal La Veu, faran la lectura de les obres mentre la il·lustradora Gemma Capdevila les dibuixarà i es veurà el procés projectat en una pantalla. Gemma Capdevila (Barcelona, 1988), va estudiar il·lustració a l'Escola Llotja de Barcelona i Belles Arts a la Universitat de Barcelona, i s'ha especialitzat en publicacions infantils i juvenils. Entre la seva feina destaca, per la seva relació amb Sant Joan de les Abadesses, les il·lustracions que va fer a Camina, amb textos d'Alguer Miquel, i el cartell del 5è aniversari del Clownia, que es farà els pròxims 29, 29, i 30 de juny, i 1 de juliol. Els alumnes de l'IE Mestre Andreu, a més, llegiran textos durant tot el dia des de la seva parada de roses de la fira que enguany s'instal·larà al carrer Beat Miró.

concert-premis-18

 agenda-lliurament escolars 18

0
0
0
s2sdefault