TwitterFacebookYoutubeRSS
  • Inici
  • Notícies
  • Retorn al s. XVIII a través de la música de Lux Fundació

Retorn al s. XVIII a través de la música de Lux Fundació

El pròxim dissabte 11 d'agost, el 8è Festival de Música Antiga dels Pirineus (FeMAP) farà parada al nostre poble amb el concert La bella Itàlia! de Lux Fundació al Palau de l'Abadia. Santi Mirón, viola de gamba, i Bruno Forst, clavicèmbal, interpretaran obres d'A. Vivaldi. A Corelli i J.S. Bach.

Lux Fundació és un projecte que neix de la mà d'un grup d'apassionats per la música amb la intenció d'apropar i compartir amb el gran públic la música antiga amb criteris històrics. La manera de concebre la música, tant en l'àmbit compositiu com interpretatiu, d'aquests dos violinistes virtuosos va ser tota una revolució musical que va generar un veritable impacte internacional. Tant el punt de partida com l'objectiu del grup és crear concerts molt acurats, basats en criteris històrics i musicològics, fent ús sempre dels instruments originals per als quals va ser creat el repertori. D'aquesta forma, es pretén transportar els oients a l'Europa esplendorosa dels segles XVII i XVIII.

Visita guiada i paquets turístics
L'entrada al concert inclou la visita guiada "Descobrim Sant Joan de les Abadesses a través de la música", que es farà a les 18 hores del mateix dia, amb sortida des de l'Oficina de Turisme al mateix Palau de l'Abadia. En aquesta activitat es fa un recorregut per diferents espais museogràfics per descobrir el vessant musical de Sant Joan. S'hi reviu la cançó popular que dóna origen a la llegenda del comte Arnau i es descobreix la minuciosa feina d'un lutier, a través de l'exposició que repassa la feina del santjoaní Ramon Oliveras (Sant Joan de les Abadesses, 1937 - Olot, 2018).

També hi ha la possibilitat d'obtenir paquets turístics amb l'entrada al concert, la visita guiada i la pernoctació en un hotel a escollir, a partir de 49,20 €, des de la pàgina del festival www.femap.cat.

FeMAP
El Festival de Música Antiga dels Pirineus neix de la unió d'esforços de diverses localitats del Pirineu Català amb la voluntat d'oferir una programació d'alta qualitat i de referència, promocionant el país i fomentant la recuperació i projecció del patrimoni cultural català.

 

0
0
1
s2smodern
Comparteix Sant Joan
0
0
1
s2smodern