fbpx
TwitterFacebookYoutubeRSS
  • Inici
  • Notícies
  • El 5è Festival Gollut a Sant Joan de les Abadesses: sessió especial sobre la memòria històrica i concert

El 5è Festival Gollut a Sant Joan de les Abadesses: sessió especial sobre la memòria històrica i concert

El 5è Festival Gollut organitzat pels Amics del Cinema de Ribes de Freser, una mostra de cinema compromès, de muntanya, de medi ambient i de fotoperiodisme, continua ampliant els seus horitzons tot portant propostes arreu de la comarca. El pròxim dissabte 6 d'octubre, a partir de les 19 hores, farà parada a Sant Joan de les Abadesses, al Palau de l'Abadia, on s'ha programat una sessió especial sobre memòria històrica que comptarà amb la projecció del film Fugir de l'oblit, dirigit per Abel Moreno, i que a guanyar dos premis Gollut l'any 2016, al millor documental i el premi del públic.

Explica la història d'en Pitu, un home que va fugir del franquisme i va acabar a diferents camps de refugiats escapant-se de matances i exterminis. La dona d'en Pitu pateix Alzheimer, i això l'impulsa a el a tornar als llocs on va escapar per ajudar-se a lluitar contra l'oblit i la memòria. A més de la projecció de l'audiovisual, l'acte comptarà amb el director de la proposta i també amb el del festival, Joaquim Roqué.

 Després de la pel·lícula, hi haurà un concert a càrrec de la Brigada Intergeneracional per la Recuperació de la Memòria Històrica, un projecte col·lectiu que busca mantenir viu el record d'aquest període negre de la nostra història a través de la música i la poesia. Les dues activitats són gratuïtes i, qui ho vulgui, podrà acabar sopant a la Cafeteria Abadia amb un preu de 12 €. La venda dels tiquets per al sopar es farà el mateix dia a l'Oficina de Turisme.

Aquesta projecció és una iniciativa del Festival Gollut i l'Ajuntament de Sant Joan de les Abadesses, amb la col·laboració de l'Alberg Rural Ruta del Ferro i Cervesa Artesana Minera, i amb el suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i la Diputació de Girona.

201810-CARTELL-GOLLUT-5