fbpx
TwitterFacebookYoutubeRSS
  • Inici
  • Notícies
  • Eduard Costa, l’electrogralla de Roger Andorrà, Arnau Tordera i Magí Canyelles i l’Esbart Joaquim Ruyra al 24è Festival del Comte Arnau

Eduard Costa, l’electrogralla de Roger Andorrà, Arnau Tordera i Magí Canyelles i l’Esbart Joaquim Ruyra al 24è Festival del Comte Arnau

L'Esbart Joaquim Ruyra obrirà el 24è Festival del Comte Arnau amb el claustre del Monestir com a escenari amb l'espectacle Tornar a casa, un recital de danses que beuen de diferents rituals pagans i catòlics de tots aquells elements que han marcat la nostra tradició i han sobreviscut el pas dels anys i les modes. També hi actuaran l'ex-Amics de les Arts Eduard Costa, Roger Andorrà, i Arnau Tordera i Magí Canyelles.

201905-FCA19-ESBART

Eduard Costa hi presentarà el seu nou projecte, L'últim Indi, a través del qual ofereix una barreja de l'essència pop i sons ancestrals amb cançons que parlen de la vida i de la mort, del vent, del foc, de la terra i de les llavors... Una idea que convergeix amb l'esperit del comte Arnau però iniciant el camí des d'un punt contrari al que és habitual en el festival.

201905-FCA19-ULTIM-INDI

La tradició i l'avantguarda s'uneixen a Electrogralla, de Roger Andorrà. Un espectacle amb una sola gralla connectada a uns pedals electrònics que parteix de l'herència de la gralla vuitcentista i s'endinsa cap a la música actual. En aquesta ocasió l'acompanyarà Roger Giménez als teclats i de la dansa de Núria Hontercillas, creant així un espectacle multidisciplinari.

201905-FCA19-ELECTROGRALLA

Tancaran el cicle d'espectacles Arnau Tordera i Magí Canyelles amb Les cançons seran sempre nostres. El carismàtic líder del grup Obeses, Arnau Tordera, i el tenorista Magí Canyelles s'han unit per crear aquesta proposta, l'objectiu del qual és recuperar i normalitzar l'ús popular de la cançó tradicional, un patrimoni que, de generació en generació, ha recollit les històries, inquietuds i sentiments de la gent.

201905-FCA19-TORDERA

La novetat d'enguany és que no es farà el Mercat del Comte Arnau, però en canvi el festival creix amb un quart espectacle. El cicle també inclou una conferència a càrrec de l'escriptor i filòleg valencià Víctor Gómez Labrado, i les activitats complementàries habituals com les visites dramatitzades Els desitjos del comte Arnau, la caminada nocturna Cercant les petjades del comte Arnau, i l'oferta gastronòmica de restaurants i fleques amb productes inspirats en els receptaris de cuina medieval.

La regidora de Cultura de Sant Joan de les Abadesses, Montserrat Tallant, va fer la presentació de la programació d'aquest 24è Festival del Comte Arnau ahir dimecres 15 de maig a la tarda, a la seu dels Amics del Museu d'Art de Girona, en el marc de Temps de Flors, després de la conferència La cançó del comte Arnau: el cor de tota una mitologia catalana, a càrrec de Jaume Ayats i Abeyà, musicòleg i director del Museu de la Música de Barcelona.

Les entrades es posaran a la venda durant els pròxims dies. Més informació a l'Oficina de Turisme.