fbpx
TwitterFacebookYoutubeRSS
  • Inici
  • Notícies
  • L’Esbart Joaquim Ruyra actuarà per primera vegada al Festival del Comte Arnau

L’Esbart Joaquim Ruyra actuarà per primera vegada al Festival del Comte Arnau

Aquest dissabte 13 de juliol arranquen els espectacles del 24è Festival del Comte Arnau de Sant Joan de les Abadesses, amb una proposta de dansa de l’Esbart Joaquim Ruyra de Blanes, en la primera ocasió que participen en el festival.Tornar a casa parla de rituals i els balla. Rituals amb llenguatges i diàlegs constants entre la societat i la religió. Com la comunitat ha utilitzat els referents religiosos o, fins i tot, pagans i els ha assumit per crear la seva particular forma d’expressió. Parlant, intercanviant, cantant, compartint melodies, estètiques i dansant.

 L’Esbart Joaquim Ruyra presenta, en el seu 55è aniversari, un recital de danses que beuen de diferents rituals pagans i catòlics, de tots aquells elements que han marcat la nostra tradició i han sobreviscut el pas dels anys i les modes. I, de generació en generació, ho hem convertit en part del nostre ritual. Ara, però, festiu.

Tornar a casa arriba després de la conferència que va fer l’escriptor i filòleg Víctor Gómez Labrado, que divendres passat va desgranar el rastre valencià del comte Arnau. El pròxim espectacle del festival després del de l’Esbart Joaquim Ruyra serà el concert de L’Últim Indi, el nou projecte de l'excomponent d’Els Amics de les Arts, el pròxim dissabte 20 de juliol. També passaran per Sant Joan de les Abadesses els concerts de Roger Andorrà i Arnau Tordera. Podeu consultar aquestes i altres propostes del festival a la nostra pàgina web.

Tornar a casa, de l’Esbart Joaquim Ruyra
13 de juliol de 2019, a les 22 h, al claustre del Monestir

Tornar a casa Comte Arnau 2019 xarxes 1080