fbpx
TwitterFacebookYoutubeRSS
  • Inici
  • Notícies
  • Una Festa del Grito per commemorar els 50 anys de la Font dels Mexicans

Una Festa del Grito per commemorar els 50 anys de la Font dels Mexicans

Aquest 2019 se celebra el mig segle de la inauguració de la Font dels Mexicans de la plaça Abadessa Emma, que va impulsar el mexicà Salvador Moreno i va ser projectada per l’arquitecte José Blas Ocejo, i la Festa del Grito -dissabte 21 de setembre- voldrà commemorar aquesta efemèride que, precisament, va ajudar a teixir l’agermanament de Sant Joan de les Abadesses amb Mèxic, aprofitant que l’autor de la música de l’himne mexicà, Jaume Nunó, va néixer al nostre poble. Per aquest motiu, la font tindrà un protagonisme especial, amb un acte que es farà al voltant de la mateixa font, i una exposició fotogràfica al vestíbul de l’Ajuntament.

 L’acte central i més solemne serà el Grito de Independencia, a càrrec de l’Hble. Sra. María Carmen Oñate Muñoz, Cònsol Titular del Consolat de Mèxic a Barcelona, i que comptarà amb la presència de diversos representants de la Generalitat de Catalunya. Amb tot, la jornada serà eminentment festiva com ho ha estat en totes les edicions, i tindrà la plaça Major com a punt neuràlgic. Els visitants hi trobaran parades de productes mexicans, especialment de menjar, a més de tallers infantils i trencament de pinyates, actuacions de música de cançó tradicional i popular mexicana, de mariachis i l’espectacle Pa’ la tierra, a càrrec de México Baila. També hi haurà la presentació del llibre Oriol Junqueras, fins que siguem lliures, amb la presència del seu autor, el periodista Sergi Sol.

Aquesta jornada festiva i patriòtica, que commemora la independència de Mèxic, compta amb la presència d’una part important de la comunitat mexicana catalana, que la consideren una de les festes pàtries més importants de Catalunya, i també dels santjoanins, que ja s’han fet la festa com a pròpia.

Com en altres edicions, s'ha habilitat un bus per fer els trajectes Barcelona - Sant Joan de les Abadesses, i també de tornada. Per a més informació i reserves, teniu un tràmit en línia dedicat.

201909 GRITO