fbpx
TwitterFacebookYoutubeRSS
  • Inici
  • Notícies
  • Sant Joan de les Abadesses tindrà Consistori Juvenil a partir del gener

Sant Joan de les Abadesses tindrà Consistori Juvenil a partir del gener

El passat dimecres 27 de novembre, la sessió del ple ordinari de l’Ajuntament de Sant Joan de les Abadesses va aprovar el reglament del Consistori Juvenil, un òrgan de participació de l’alumnat de 5è de Primària i 1r d’ESO de l’Institut Escola Mestre Andreu, en el qual podran exercir el dret a reflexionar, expressar la seva opinió, debatre, prendre decisions, i elevar les seves propostes a l’Ajuntament a fi de millorar la vila.

L’aprovació del reglament va ser un pas definitiu d’aquesta iniciativa en la qual la regidoria d’Ensenyament, l’equip docent del centre educatiu i, especialment, els tutors de les classes amb alumnes escollits ja hi havien estat treballant amb trobades prèvies, i que també ha comptat amb presentacions a tots els grups-classe per explicar-los els objectius i el seu funcionament.

Amb el Consistori Juvenil, el centre escolar santjoaní i l’Ajuntament volen que els infants se sentin part activa de la població, desenvolupin la seva capacitat crítica i entenguin el funcionament de l’Ajuntament.

Estarà compost per 5 alumnes de 5è de Primària i 6 alumnes de 1r d’ESO, equivalents als 11 regidors i regidores del consistori. L’alumnat voluntari presentarà la seva candidatura davant la resta de companyes i companys, per tal d’obtenir la seva confiança a través de votacions fetes de forma secreta entre tota la classe. El seu mandat s’iniciarà a principi de curs i acabarà el mes de juny. Un infant de 1r d’ESO també serà escollit alcalde o alcaldessa. I al Ple del Consistori Juvenil també hi assistirà l’alcalde/ssa i el regidor/a d’Ensenyament que hi hagi en aquell moment, a més del tècnic/a de Joventut. El ple de constitució es farà, excepcionalment, el gener de 2020.

L’Ajuntament destinarà cada any una partida específica en el Pressupost Municipal per poder dur a terme les propostes que s’aprovin en el Plenari del Consistori Juvenil, a més d’estudiar i donar resposta a totes les peticions i suggeriments que els siguin formulats. Els primers membres en formar-ne part seran Max Fructuoso, Oriol Camprubí, Abril Dorca, Maria Terés i Laura Briceño de 5è de Primària, i Adrià Molero, Jon Serrano, Roger Birosta, Mariona Vila, Jana Regué i Èrika Alarcon, de 1r d'ESO.

CONSISTORI JUVENIL 2Fa uns dies, ja es va fer una sessió amb els alumnes per explicar-los
el funcionament de les sessions de treball i les seves funcions.