fbpx
TwitterFacebookYoutubeRSS
  • Inici
  • Notícies
  • 'FRAU! Un cant al feminisme', una obra del SAT Teatre Centre

'FRAU! Un cant al feminisme', una obra del SAT Teatre Centre

Un dia abans del Dia Internacional de les Dones, el pròxim 7 de març, el grup de teatre SAT Teatre Centre escenificarà l'obra FRAU! Un cant al feminisme. Basada en textos sobre el fet feminista de totes les èpoques i estils i proposats per un col·lectiu de dones compromeses amb aquest fet, l'obra, de producció pròpia busca reflexionar com ha estat la desigualtat entre sexes i la lluita per aconseguir que aquesta igualtat sigui real i factible. Interpretant textos tant literaris com d’assaig, l’obra pretén fer arribar i reflexionar com les dones han sofert en totes les etapes de la seva vida aquesta desigualtat i que, al llarg dels anys, s’ha anat forjant la sororitat i fraternitat entre elles per poder arribar a l’anhelada igualtat.

En la descripció literària de l'obra, el SAT Teatre Centre descriu: "Des d’un paisatge inhòspit on hi ha enterrades les idees, il·lusions i cossos de dones, la nova dona desenterrarà aquella dona que ha sofert la vida desigual durant tots els anys de la seva vida: unes àvies que, en lloc de gaudir dels anys de calma i tranquil·litat, porten una vida estressada tenint cura dels seus néts; una vídua que es debat entre la maternitat i el sentiment de culpabilitat per haver deixat la terra i el país del seu marit; la dona que, amb una família monoparental, ha de conciliar la seva vida laboral amb la familiar; les dones adultes que lluiten per ser elles i que la seva vida no sigui només portar tot el pes de la llar; les adolescents que volen trencar l’statu quo i aconseguir allò que la generació anterior no ha aconseguit. I, així, veient l’essència d’aquesta dona, des del foc, l’aigua, l’aire i el foc, emergirà la nova dona, amb igualtat, amb la fraternitat entre elles i així “vindicarà la paraula DONA. I llavors creixerà l’arbre de l’alliberament.”".

A l’espectacle hi intervenen 19 actrius de totes les edats i més de 10 persones pel que fa al cos tècnic i de producció.

 

202003 FRAU CARTELL