TwitterFacebookYoutubeRSS

festa_arbre_12_webEl proper dissabte 5 de maig, a les 5 de la tarda, als 4 jardins, tothom qui ho vulgui podrà fer un recorregut per Sant Joan per conèixer els arbres que formen part del nostre patrimoni natural i paisatgístic. Els encarregats de dissenyar el recorregut, recopilar informació i explicar-la als assistents seran els alumnes de 2n d’ESO que des de fa uns dies han estat treballant en aquesta iniciativa amb el biòleg Xavier López.

López els ha donat informació sobre els arbres singulars del poble i sobre com obtenir-ne més informació, però també els ha explicat i ensenyat a parlar en públic i a saber transmetre aquests coneixements a tots els santjoanins que hi assisteixin.
D’aquesta manera l’Ajuntament vol impulsar la festa de l’arbre més enllà de les escoles i anima a tots els vilatans i vilatanes a participar d’aquesta diada popular que aquest any pren una altra dimensió també, en part, per la participació de Sant Joan al Programa i Concurs Viles Florides 2011-2012, una iniciativa que pretén donar un reconeixement als municipis pel seu patrimoni natural i vegetal i per l’interès, respecte, manteniment i valoració que tenim cap als nostres espais verds i enjardinats. Per obtenir més informació sobre el concurs podeu consultar la pàgina web del concurs www.vilesflorides.cat.
Aquesta serà l’última activitat de la 113a edició de la Festa de l’Arbre. El 26 de març, els alumnes de 2n de primària varen plantar vuit perers de Callery al carrer Ramon d’Urg, a l’alçada de la Coromina del Bac. Els tècnics de la Fundació MAP varen explicar als nens i nenes com calia plantar un arbre i, en grups de tres o quatre alumnes, varen fer-ho amb les seves pròpies mans. Es va penjar una fitxa a cada arbre amb el nom que van escollir els alumnes i d’aquesta manera els podran identificar i aprendre’n la seva evolució al llarg de les estacions de l’any.
Totes aquestes accions han de servir perquè la gent i els alumnes prenguin consciència de la importància dels espais verds públics i del patrimoni vegetal que tenim i de la necessitat de respectar-los i mantenir-los.