festa de larbre-2La 114a edició de la Festa de l'Arbre de Sant Joan de les Abadesses (diumenge 14 d'abril) tindrà com a objectiu explicar l'ecosistema i l'entorn paisatgístic de les Tres Creus, però també tota la història, cultura i patrimoni que acull aquest puig i els seus voltants: els masos i les masies, els camins, les trinxeres de la guerra, les fonts...



Precisament, un dels atractius de la jornada serà la redescoberta de la font de les Llances que hi ha prop de l'itinerari marcat de la mallerenga blava i que molts santjoanins i santjoanines ja no recordaven perquè havia quedat amagada per les bardisses.

Com en l'anterior edició, el recorregut es farà acompanyat dels alumnes de 2n d'ESO de l'Institut Escola, que hauran preparat la visita guiada a través de tres sortides educatives prèvies i del crèdit de síntesi, que enguany el dedicaran a preparar aquesta activitat. Els nois i noies han tingut el suport del biòleg santjoaní Xavier López que ha orientat als alumnes sobre què cal explicar i com fer-ho.

Plantada d'arbres a la Coromina del Bac i a La Plana
Com a activitat prèvia a aquesta sortida els alumnes de 4t de primària de l'IE Sant Joan de les Abadesses varen plantar 14 arbres Pyrus calleryana "Chanticleer" al c. Somatenista Ramon d'Urg sota la instrucció dels tècnics de la Fundació MAP. Els nens i nenes varen posar nom als arbres i sempre podran saber quin van plantar cadascú i podran fer un seguiment sobre com creixen durant tot l'any.

festa de larbreEls alumnes de l'IE i els tècnics de la Fundació MAP plantant els arbres al c. Ramon d'Urg

A més d'aquests arbres també se n'han plantat de nous al passeig de La Plana omplint els escocells buits i seguint la sèrie d'arbres que ja hi havia. Els costos d'aquesta plantada s'han pagat a través del 3r premi del Programa i Concurs Viles Florides de l'any passat, on Sant Joan va rebre dues flors d'honor en reconeixement de la feina feta i de la implicació cap al seu patrimoni vegetal i als espais verds.

Diumenge 14 d'abril - 10 h
114a Festa de l'Arbre de Sant Joan de les Abadesses
Sortida des de la pl. Abadessa Emma

Vídeo de la Festa de l'Arbre de l'any 2012