TwitterFacebookYoutubeRSS

Des d'ara, ja podem accedir des de Sant Joan de les Abadesses als 15 milions de llibres i documents dels fons de totes les biblioteques públiques. La creació del catàleg únic del Sistema de Biblioteques Públiques de Catalunya dona resposta a una de les principals reivindicacions dels usuaris.

Fins ara, com que les biblioteques públiques es gestionen des d'administracions diverses (Diputacions, Generalitat i Ajuntaments) una persona no podia buscar un llibre que estigués a qualsevol lloc. El que canvia amb aquest nou catàleg unificat és que qualsevol persona pot, des de casa seva, consultar la base de dades ATENA i demanar llibres o altres documents siguin on siguin i el podrà recollir en menys d'una setmana a Sant Joan de les Abadesses. L'usuari fa la petició a través de l'aplicatiu, la biblioteca propietària del document rep la petició i la remet a la biblioteca indicada per l'usuari, on aquest podrà fer la recollida. Aquesta biblioteca també es pot escollir, és a dir, no cal que sigui la biblioteca emissora del carnet, sinó que l'usuari pot triar aquella que li sigui més convenient.

També s'unifiquen els quatre milions de carnets de biblioteques existents i a la llarga es crearà un carnet únic del Sistema de Biblioteques Públiques de Catalunya. La nova xarxa compta amb 429 equipaments -417 biblioteques i dotze bibliobusos. Hi ha dotze milions de llibres i la resta és material audiovisual i sonor.

Podeu veure un vídeo sobre el funcionament d'Atena i com fer peticions. 

Agenda biblioteca

Divendres 21 de de juny, 11:00 h
Cloenda exposició "Ecofeminismes augmentats: clima, aigua i dones"

---
Dissabte 22 de de juny, 11:00 h
Clausura Exposició "Ecofeminismes avançats: clima, aigua i dona"

---
Dimarts 25 de de juny, 00:00 h - Tot el dia
Concurs de literatura infantil i juvenil Cler 2024

---
Dimecres 26 de de juny, 17:00 h
Tot Sona! Estimulació musical amb Judit Sabaté

---
Divendres 28 de de juny, 17:00 h
Club lectura infantil: Lily Mitjalluna

---
Divendres 28 de de juny, 18:00 h
Papasseit canta

---

Horari / Contacte

Dilluns i dijous
De 10.30 a 14 h
i de 15 h a 19 h.

Dimarts i dimecres i divendres
De 15 a 19 h.

Dissabtes
De 10 h a 13 h.

Diumenges
Tancat


Anna Belén Aviles
T: 972723019
biblioteca [@] santjoandelesabadesses.cat