TwitterFacebookYoutubeRSS

El Servei de Biblioteques de la Diputació de Girona, en col·laboració amb l’Oficina de Difusió, han organitzat l'exposició itinerant "Còmic Infantil i Juvenil", amb l'objectiu de fomentar el gust per la lectura i donar a conèixer la riquesa i els beneficis dels còmics infantils i juvenils. La podreu veure a la Biblioteca Josep Picola fins al 2 de maig.

Les històries en vinyetes, es basen en una successió d’imatges que formen una seqüència amb significat, una història il·lustrada. Els elements del còmic poden estar relacionats amb les imatges com és el cas de les vinyetes, les metàfores visuals, els personatges o les línies cinètiques o bé amb el text, com és el cas del cartutx, les bafarades o les onomatopeies.

L’exposició «Còmics» es construeix mitjançant un recorregut visual a través dels plafons de quatre estructures amb informació a dues cares, alguns amb elements interactius amb els quals els visitants poden interactuar, i que es basa en el coneixement de les novel·les gràfiques, els orígens, la història i les diferents parts i temàtiques que poden tractar, i finalitza amb la mostra de còmics que s’han portat a la pantalla. Alguns plafons tenen lleixes amb còmics que es poden consultar. Entre d'altres, s'hi poden trobar:

Viatge pels patis infinits
(El Hematocrítico i Albert Montes), La Colla Ferralla (Fermin Solis), L'After Tomàsosol (Hergé), Sopa de barrufets (Peyo), Un Dia molt sucós (Suzanne Lang), El Club dels amics (Sophie Guerrive), Las Varamillas (Jourdy Camille), La Sociadad de los Dragones de Té (Katie O'Neill), Middlewest (Skottie Young), Ma mare està perduda en el temps (Christine Beigel, Pierre Foui...), Magalina i el bosc dels animals màgics (Sylvia Douyé), Astérix als jocs olímpics (René Goscinny), El Blues del ieti (Pierre Bailly, Céline Fraipont), El Circ Bodoni (Peyo i Gos), La Prehistòria (Quim Bou), A Silent voice (Yoshitoki Oima), Haikyu!! (Haruichi Furudate), My hero academia (Kohei Horikoshi), Doraemon (Fujio F. Fujiko), Fruits basket: another (Natsuki Takaya) i Dr. Slump (Akira Toriyama).

202404 expo comic a mida gran

Agenda biblioteca

Divendres 21 de de juny, 11:00 h
Cloenda exposició "Ecofeminismes augmentats: clima, aigua i dones"

---
Dissabte 22 de de juny, 11:00 h
Clausura Exposició "Ecofeminismes avançats: clima, aigua i dona"

---
Dimarts 25 de de juny, 00:00 h - Tot el dia
Concurs de literatura infantil i juvenil Cler 2024

---
Dimecres 26 de de juny, 17:00 h
Tot Sona! Estimulació musical amb Judit Sabaté

---
Divendres 28 de de juny, 17:00 h
Club lectura infantil: Lily Mitjalluna

---
Divendres 28 de de juny, 18:00 h
Papasseit canta

---

Horari / Contacte

Dilluns i dijous
De 10.30 a 14 h
i de 15 h a 19 h.

Dimarts i dimecres i divendres
De 15 a 19 h.

Dissabtes
De 10 h a 13 h.

Diumenges
Tancat


Anna Belén Aviles
T: 972723019
biblioteca [@] santjoandelesabadesses.cat