TwitterFacebookYoutubeRSS

Aquest dissabte 28 de gener, a partir de les 10.30 h, al Centre Cívic, es farà la presentació del joc Tragina, ideat i creat per la mestra Irma Darné, en una activitat organitzada per la Biblioteca Josep Picola. Es tracta d'un joc de taula cooperatiu i didàctic que, amb rigor històric, endinsa els seus jugadors en el món dels gremis, obradors i indústries ripolleses del segle XIII i posteriors.

Va ser creat a l’entorn escolar per jugar amb l’alumnat i que aprenguessin jugant, però l’acceptació entre familiars i amics, va dur a Darné a comercialitzar-lo. Fins i tot va presentar-lo a la fira DAU de Barcelona, una de les més importants pel que fa als jocs de taula al nostre país.

El jugador o jugadora de Tragina es transforma en una família antiga de Ripoll, en total n’hi ha sis, i l’objectiu és ser el primer de recrear un obrador o taller determinat recopilant matèries primeres i evolucionant un seguit d’eines. El traginer és el protagonista del joc i el que dificulta la partida als contrincants; els rals ripollesos, són les monedes que serveixen per pagar els aranzels i adquirir matèries.

Després de conèixer com ha estat la gestió i el procés per fer possible Tragina amb la seva creadora, les persones que ho vulguin podran provar-lo i jugar-hi. Tragina també s’inclourà en el fons de jocs de taula de préstec que ofereix la Biblioteca Josep Picola des de l’any passat.

 

Agenda biblioteca

Friday 21 de June, 11:00 h
Cloenda exposició "Ecofeminismes augmentats: clima, aigua i dones"

---
Saturday 22 de June, 11:00 h
Clausura Exposició "Ecofeminismes avançats: clima, aigua i dona"

---
Tuesday 25 de June, 00:00 h - Tot el dia
Concurs de literatura infantil i juvenil Cler 2024

---
Wednesday 26 de June, 17:00 h
Tot Sona! Estimulació musical amb Judit Sabaté

---
Friday 28 de June, 17:00 h
Club lectura infantil: Lily Mitjalluna

---
Friday 28 de June, 18:00 h
Papasseit canta

---

Horari / Contacte

Dilluns i dijous
De 10.30 a 14 h
i de 15 h a 19 h.

Dimarts i dimecres i divendres
De 15 a 19 h.

Dissabtes
De 10 h a 13 h.

Diumenges
Tancat


Anna Belén Aviles
T: 972723019
biblioteca [@] santjoandelesabadesses.cat