TwitterFacebookYoutubeRSS

El passat divendres 30 d'abril va tenir lloc al Palau de l'Abadia la segona sessió del Club de Lectura de la Biblioteca Josep Picola. En aquesta ocasió, els lectors van tenir l'oportunitat d'acostar-se a l'obra Paula de l'escriptora xilena Isabel Allende.

Gairebé una trentena de santjoanins i santjoanines havien demanat el llibre a la biblioteca Josep Picola per poder-lo llegir a casa, d'aquests, gairebé 25 van seguir la sessió celebrada a la Sala Abat Arnau de Vilalba. Paula és una obra que Allende va escriure per a la seva filla quan aquesta va tenir un greu episodi de porfíria i va entrar en coma. Ja no en va sortir i va morir just un any després envoltada de la seva família.

A causa de l'especial temàtica de l'obra, l'episodi de la malaltia i la mort de la filla d'Allende és absolutament verídic, l'advocada ripollesa M. Dolors Vilalta, assessora legal de la Fundació Tutelar del Ripollès, va exposar a les persones presents quines són les passes a seguir per a poder fer un Document de Voluntats Anticipades davant el Departament de Salut, el procediment per a sol·licitar l'aplicació de l'eutanàsia i en quines casuístiques preveu la llei que aquesta es pugui aplicar, a més d'aclarir quines són les proteccions i garanties legals que la llei preveu.

La intervenció de la Sra. Vilalta va aixecar molt d'interès entre els assistents, que van exposar el seu punt de vista tant sobre el Document de Voluntats Anticipades com de la Llei de l'Eutanàsia i també es van poder escoltar vivències personals relacionades amb la temàtica.

La vetllada va acabar amb una presentació dels pròxims actes per a adults organitzats per la biblioteca:

-11 de juny: Presentació del llibre Residu 0 a casa seguit d'un taller de furoshiki.
-18 de juny: Club de Lectura: Mirall trencat de Mercè Rodoreda; guiat per Neus Real, professora de la Universitat Autònoma de Barcelona.

A causa de la situació sanitària i la limitació d'aforaments, cal que les persones interessades es dirigeixin a la Biblioteca Josep Picola per inscriure's a les activitats o sol·licitar un exemplar de Mirall Trencat per poder-ne fer la lectura.

Agenda biblioteca

Divendres 8 de de març, 17:00 h
Contacontes dia de la dona

---
Dimecres 13 de de març, 17:00 h
Conta contes: La caputxeta forçuda a càrrec de Carme Brugarola

---
Dilluns 18 de de març, 17:00 h
Cloenda: Contacontes "La Caputxeta forçuda"

---
Divendres 22 de de març, 18:00 h
Club lectura d'adults "Orgull i perjudici"

---
Dijous 18 de d'abril, 17:00 h
Club lectura infantil

---
Divendres 19 de d'abril, 17:00 h
Club lectura infantil

---

Horari / Contacte

Dilluns i dijous
De 10.30 a 14 h
i de 15 h a 19 h.

Dimarts i dimecres i divendres
De 15 a 19 h.

Dissabtes
De 10 h a 13 h.

Diumenges
Tancat


Anna Belén Aviles
T: 972723019
biblioteca [@] santjoandelesabadesses.cat