TwitterFacebookYoutubeRSS

El novembre de 2014, l’Alberg Rural Ruta del Ferro de l’Ajuntament de Sant Joan de les Abadesses i la fundació gironina Bicicletas Sin Fronteras varen signar un conveni de col·laboració per tal de recaptar fons per la tasca que fa aquesta ONG. Amb l’acord, l’alberg santjoaní es comprometia a donar 50 cèntims d’euro per cada bicicleta que lloguessin els seus usuaris, l’entrega dels quals s’ha fet efectiva aquesta setmana.

En un any hi ha hagut prop de 900 lloguers, pel que la xifra aportada ha estat de prop de 450 euros. Aquests diners seran destinats al projecte que Bicicletas Sin Fronteras està a punt de dur a terme a la comunitat rural de Palmarín (Senegal). La geografia d’aquest poble de costa -és un braç de mar unit per una pista de sorra- fa que molts alumnes de la seva escola hagin de fer fins a 10 quilòmetres per arribar-hi. L’ONG, la Fundació Lluís Llach i l’ajuntament d’aquest poble volen que prop de 850 alumnes disposin d’una bicicleta per arribar a l'escola, i que tinguin menys desgast energètic. Cal tenir en en compte que el nivell de nutrició d'aquests infants no és l’adequat en molts casos i que a la zona hi fa molta calor.

A més de donar les bicicletes, també hi haurà un petit taller mecànic de reparació a la mateixa escola per fer-ne el manteniment durant el curs escolar. Les primeres entregues i les primeres proves del projecte ja es faran aquest novembre. L’entrega del xec la va fer l’alcalde de Sant Joan de les Abadesses Ramon Roqué a Inès Carrillo, membre de Bicicletas sin Fronteras.

201510-BICICLETAS-SIN-FRONTERAS-1-of-1L’entrega del xec la va fer l’alcalde de Sant Joan de les Abadesses Ramon Roqué a Inès Carrillo, membre de Bicicletas sin Fronteras