TwitterFacebookYoutubeRSS

L’Ajuntament de Sant Joan de les Abadesses ha adquirit un vehicle elèctric per a les tasques de manteniment i neteja a càrrec de la brigada municipal. Es tracta d’un petit camió que no genera emissions, que permet una càrrega útil de 1.200 kg, i una velocitat de 50 km/h i 135 km d’autonomia. La seva amplada, d’1,2 metres, permet treballar amb ell fins i tot en els carrers més estrets. També disposa d’un equip d’aigua a pressió (hidronetejadora) de 200 litres i 130 bars que també es pot fer servir per a reg.

El cost del vehicle ha estat de 35.207,37 €, dels quals 13.979,73 € han estat subvencionats per la Direcció General de Qualitat Ambiental i Canvi Climàtic del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, i 8.387,86 € han estat subvencionats pel programa “Del pla a l’acció” de la Diputació de Girona.

El vehicle que feia les tasques d’aquest nou -una Piaggio Quargo-Tipper de l’any 2005- funcionava amb combustible dièsel i havia tingut una avaria important. A conseqüència del cost de reparació d’un vehicle que ja es considerava amortitzat i de la voluntat d’apostar per reduir l’emissió de gasos derivats dels combustibles fòssils, s’ha decidit escollir un cotxe elèctric per a substituir l’antic.

Sant Joan de les Abadesses fa anys que treballa en un model de vila sostenible en tots els camps. Actualment és l’únic poble del Ripollès que fa recollida selectiva complint actualment el % de reciclatge que la UE demana assolir per al 2030, i que el 2022 reforçarà amb pagament per participació i generació; ha eliminat els envasos d’un sol ús dels actes; està en procés de canviar tot l’enllumenat públic del poble a la tecnologia LED i també els pàmpols per reduir la despesa energètica i la contaminació lumínica; també s’està canviant la lluminària d’equipaments públics a LED; i ja està treballant en un pla de mobilitat sostenible i segura per redefinir la circulació de vehicles, bicicletes, patinets i vianants, i pacificar el trànsit a la vila.

 AIGUA