TwitterFacebookYoutubeRSS

L’Ajuntament de Sant Joan de les Abadesses va aprovar les clàusules inicials reguladores per a la concessió administrativa de l’Alberg Rural Ruta del Ferro a favor de la Direcció General de Joventut de la Generalitat de Catalunya i l’Agència Catalana de Joventut, en la sessió plenària del dimecres 31 de març de 2021.

Amb aquesta cessió Sant Joan de les Abadesses consolida i s’assegura la perdurabilitat d’aquest equipament estratègic per a la dinamització econòmica de la vila lligada al turisme i als serveis, a la vegada que aquest aprofitarà de les sinergies de promoció, experiències i programes de la Xarxa Nacional d’Albergs Socials a Catalunya. Aquest fet permetrà augmentar el nombre de pernoctacions, però sense deixar d’oferir un servei públic i de qualitat.

D’altra banda, l’Ajuntament aconseguirà deixar de fer-se càrrec d’un equipament que sense aquestes sinergies esmentades -i sense tenir en compte el retorn no quantificable que ha tingut sempre per al poble- era deficitari. Ho va ser de forma especial en el passat 2020 a causa de la pandèmia, quan va tancar l’exercici amb 80.741 euros en negatiu, convertint-se en una de les principals causes per les quals el consistori també va tancar en negatiu el seu exercici.

ALBERG

Imatge interior de l'entrada de l'Alberg Rural Ruta del Ferro i de la recepció