TwitterFacebookYoutubeRSS

L'Ajuntament de Sant Joan de les Abadesses ha anunciat la finalització de dos projectes d'instal·lació de plaques solars fotovoltaiques, marcant un pas significatiu cap a la sostenibilitat energètica i l'eficiència dels edificis municipals.

Els projectes inclouen la instal·lació de sistemes de 8,2 kWp (pic de quilowatts) tant al Palau de l'Abadia com a l'edifici de l'Abadessa Emma, on actualment s'ubica l'Escola de Música. El cost total de l'actuació al Palau de l'Abadia és 13.999,91 €, mentre que la instal·lació a l'Escola de Música ha tingut un cost de 13.610,76 €. Les dues actuacions ha comptat amb una subvenció de 8.651,00 € cada una de fons europeus Next Generation, en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència, gestionats per l’Institut Català d’Energia i l’Instituto para la Diversificación y Ahorro de la Energía (IDAE).

2020404 PLAQUES1 ABADIA

Fotografia de les plaques solars del Palau de l'Abadia

Aquestes iniciatives formen part d'un esforç més ampli de l'Ajuntament per promoure l'ús d'energies renovables i reduir l'empremta de carboni del municipi. En línia amb aquests objectius, Sant Joan de les Abadesses està treballant activament en la instal·lació de plaques solars en altres equipaments municipals, com el Pavelló Municipal d’Esports.

Paral·lelament, la localitat ha vist la creació i desenvolupament d’una comunitat energètica (Energia Santjoanina), una iniciativa liderada per veïns i veïnes que busquen gestionar de manera conjunta els recursos energètics renovables. A més, l'Ajuntament també treballa per implementar la seva pròpia comunitat energètica al voltant de la futura instal·lació al pavelló, un projecte que reafirma el compromís de la localitat amb un futur més verd i sostenible. A través d'aquestes actuacions, el municipi no només avança en la seva transició energètica, sinó que també fomenta una major conscienciació i participació ciutadana en la protecció del medi ambient.

202404 logo plaques 2

202404 logo plaques 1