TwitterFacebookYoutubeRSS

quimdomenewebEl dissabte 18 de desembre, a les set de la tarda, tindrà lloc al Palau de l'Abadia de Sant Joan de les Abadesses, la presentació de les exposicions "Fem llum al magatzem dels llibres" i "National Geographic" de l'artista Quim Domene.

 Fem llum al magatzem dels llibres és una instal·lació formada per dotze escultures-llibre sobre els poemes Desa aquests llibres al calaix de baix, de J.V. Foix. Cada escultura reprodueix el títol introductori de cada un dels poemes de dues maneres: una literal i l'altre simbòlica (formalització gràfica dels conceptes de cada poema). És la primera vegada que el llibre, com a objecte, es converteix en l'obra artística en si mateixa.

 La sèrie National Geographic ha estat realitzada en diferents etapes. La primera obra va ser realitzada l'any 2003 (any en que EUA va invadir l'Iraq) i té el seu precedent en l'obra El bombardeig de Bagdad. El conjunt reflexiona sobre l'exili i el desplaçament humà causats pels conflictes bèl·lics, socials i polítics, i com el destí de les persones depèn, en gran mesura, del seu lloc de naixement. Es va anar ampliant amb altres obres durant els anys 2006 i 2007, on l'eix central continua essent l'exili i el desplaçament humà, però ara d'una manera més optimista.

Aquesta exposició, d'entrada gratuïta, es podrà visitar fins el dia 31 de març a l'Espai Art l'Abadia al Palau de l'Abadia, de dilluns a dissabte de 10 a 14 h i de 16 a 19 h, i els diumenges de 10 a 14 h.