TwitterFacebookYoutubeRSS

vila vella 1 de 1El proper dissabte 30 de juny, a les 17.30 h, a l'Era d'en Serralta, tindrà lloc la inauguració de la remodelació d'alguns carrers i places de la Vila Vella. Les obres han permès soterrar els serveis de telefonia, electricitat i enllumenat, canviar la xarxa de clavegueram substituint les antigues mines per tubs de plàstic i substituir l'antic paviment de formigó per una combinació de llambordes i lloses de Sant Vicenç.

Els carrers on s'ha actuat són Ferrer Olzina, Jaume Nunó, Parassols Pi, Nobles Gironella, Abat de Vilalba, Pere Roca, Plaça dels Vinyals i Era d'en Serralta. La pavimentació s'ha realitzat seguint els criteris establerts en el Pla Director de la Vila Vella. Per aquest motiu, aquells que s'apropin al centre històric de Sant Joan de les Abadesses observaran que els carrers Ferrer Olzina i Nobles Gironella tenen un tractament diferenciat a la resta. El motiu d'aquesta diferència és que aquests carrers formen part, juntament amb els carrers Major i Corriols, dels dos principals eixos que estructuren la Vila Vella, a l'estil dels antics cardus i decomanus dels campaments romans, un tret característic del casc antic santjoaní.

Així mateix, aquesta actuació ha servit per a construir una plaça entre els carrers Pere Roca i Abat de Vilalba, on abans hi havia un solar. Aquesta plaça s'ha batejat amb el nom de Plaça dels Vinyals, en record dels camps que hi havia hagut antigament en aquest indret de la vila.

Era den SerraltaEra d'en Serralta

Finalment, també s'ha remodelat l'antiga Era d'en Serralta, que s'incorpora a l'espai públic. En aquesta era s'hi ubicava una de les torres medievals que feien de porta d'entrada al municipi. La forma d'aquesta torre i de l'antiga muralla medieval queden resseguides en superfície mitjançant acer corten. Es tracta d'un indret ideal per a realitzir-hi espectacles a l'aire lliure, en especial en temporada estival com la que ara encetem.

La remodelació d'aquests espais públics ha estat finançada per la Generalitat de Catalunya – mitjançant el Pla de Barris i el PUOSC – i la Diputació de Girona. Per aquest motiu, assistiran a l'acte el Sr. Joan Cañada, Director General d'Administració Local de la Generalitat de Catalunya, i el Sr. Xavier Soy, Vicepresident de la Diputació de Girona.