escult palaisCoincidint amb la celebració de la Festa del Grito de Sant Joan de les Abadesses, representants de l’Ajuntament de Le Palais Sur Vienne i diversos palasiens visitaran Sant Joan en la segona part de la commemoració dels 20 anys d’agermanament entre els dos pobles. Serà un dia especial perquè, per primera vegada, coincidiran veïns de les dues poblacions agermanades amb Sant Joan.

Entre els actes preparats per als francesos, a més dels propis de la Festa del Grito, divendres hi haurà un concert de la Coral Jaume Nunó; dissabte hi haurà una reunió de treball de les comissions d’agermanament per preparar noves trobades, una visita guiada al Palau de l’Abadia i al poble i, a la nit, un sopar commemoratiu del 20è aniversari. Diumenge es farà l’acte oficial amb la participació de l’alcaldessa en funcions de Le Palais, la Cònsol Encarregada, Norma Ang i l’alcalde de Sant Joan, Ramon Roqué i, finalment, s’acomiadarà la celebració amb un dinar.

Aquesta celebració va començar l’octubre del 2012 quan una vintena de santjoanins encapçalats per l’alcalde Ramon Roqué i diversos regidors varen viatjar a Le Palais per assistir als actes preparats per l’ajuntament i la comissió d’agermanament del poble francès. La celebració d’enguany tindrà un record especial per l’ex alcalde Gerard Costa que va impulsar l’agermanament durant el seu mandat l’any 1992.

  

PROGRAMA 20è ANIVERSARI AGERMANAMENT

Divendres, dia 20 de setembre

19.30 h Concert de la Coral Jaume Nunó, sota la direcció de M. Teresa Monclús al Palau de l’Abadia.

A continuació, sopar en família.



Dissabte, dia 21 de setembre

9.30 h Reunió de treball de les comissions d’agermanament de Le Palais Sur Vienne i Sant Joan de les Abadesses.

10.30 h Visita guiada al Palau de l’Abadia i la vila històrica de Sant Joan de les Abadesses a càrrec de Maria Cullell. A continuació, dinar en família. 

17.30 h Seguiment dels actes de la Festa del Grito a la plaça Major

19 h GRITO DE INDEPENDENCIA, a càrrec de la Sra. Norma Ang. Cònsol Encarregada del Consolat General de Mèxic a Barcelona.

21.30 h Sopar al restaurant La Teuleria per celebrar el 20è aniversari. Preu 22 €. Reserva prèvia a l’Oficina de Turisme, abans del 18 de setembre.



Diumenge, dia 22 de setembre

11 h Acte oficial de commemoració del 20è aniversari de l’agermanament a la Sala de Plens de l’Ajuntament, amb la participació de l’alcaldessa en funcions de Le Palais, la Cònsol Encarregada, Norma Ang i l’alcalde de Sant Joan, Ramon Roqué.

12.30 h Dinar de comiat a l’Hostal de Rama. Reserva prèvia a l’Oficina de Turisme, abans del dia 18 de setembre.