TwitterFacebookYoutubeRSS

logo_le_palaisEl proper dijous 1 de maig s'inicien els actes per celebrar el XVè aniversari de l'agermanament entre Sant Joan de les Abadesses i el poble de Le Palais Sur Vienne (França).

Un total de 50 persones procedents de Le Palais Sur Vienne, majoritàriament famílies, acompanyades per l'alcaldessa de la població francesa Sra. Isabelle Briquet, arribaran a les 15h de la tarda a Sant Joan de les Abadesses. El grup palaisien serà rebut per l'Ajuntament i les famílies santjoanines  que duran aquests dies els acolliran a les seves llars.

Durant la tarda del dijous 1 de maig es realitzaran diferents visites guiades al patrimoni cultural de Sant Joan de les Abadesses (Monestir, Molí Petit).

El divendres 2 de maig es realitzarà una excursió a l'Abadia de Montserrat, on es visitarà el Museu i l'espai audiovisual " Montserrat portes endins" i el mirador de Sant Joan . El dissabte 3 de maig es realitzarà una visita al monestir de Ripoll i a l'alberg La Ruta del Ferro i a continuació  tindrà lloc l'acte oficial de celebració del XVè aniversari de l'agermanament a la sala de sessions de l'Ajuntament de Sant Joan de les Abadesses.  L'acte es realitzarà a les 12:30 hores i comptarà amb la presència del president del Consell d'Europa, Sr. Lluís Maria de Puig, l'alcalde de Sant Joan de les Abadesses, Sr Ramon Roqué, l'alcaldessa de Le Palais Sur Vienne, Sra Isabelle Briquet i regidors del consistori.

A partir de les 15 h de la tarda el grup de francesos participaran als actes de la Fira de Sant Isidre 2008, com són la cercavila de tractors antics, la V Gimcana   " El pagès de ferro" i l'espectacle de l'Esbart Dansaire Marboleny". La celebració del XVè aniversari de l'agermanament finalitzarà a la nit amb un sopar al resturant La Teuleria.

El grup de francesos de Le Palais Sur Vienne, participarà a l'esmorzar del diumenge 4 de maig de la Fira de Sant Isidre conjuntament amb els Pabordes de Sant Isidre, entitat organitzadora de la Fira i s'acomiadaran a les 10 h del matí per marxar cap a França.

Finalment cal esmentar que tots els actes previstos dins la celebració del XVè aniversari de l'agermanament són oberts a tothom. Les persones interessades en participar a alguns dels actes poden adreçar-se a l'Oficina de Turisme (Telèfon: 972 720 599 - Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.).

Els actes de  celebració del XVè aniversari constitueixen la segona de les tres trobades entre santjoanins i palisiens que tindran lloc durant l'any 2008. En aquest sentit a finals del mes d'abril van visitar la nostra vila un grup d'escolars d' educació primària. La tercera trobada tindrà lloc durant el mes d'agost amb l'arribada d'un grup d'adolescents. Cal esmentar però, que una representació de Sant Joan de les Abadesses va visitar Le Palais Sur Vienne el passat mes d'octubre del 2007.

Les dues poblacions agermanades, Sant Joan de les Abadesses i Le Palais Sur Vienne, tenen la voluntat d'anar enfortint els vincles mitjançant aquests actes de retrobament.