TwitterFacebookYoutubeRSS

Aquest dissabte 28 de gener, a partir de les 10.30 h, al Centre Cívic, es farà la presentació del joc Tragina, ideat i creat per la mestra Irma Darné, en una activitat organitzada per la Biblioteca Josep Picola. Es tracta d'un joc de taula cooperatiu i didàctic que, amb rigor històric, endinsa els seus jugadors en el món dels gremis, obradors i indústries ripolleses del segle XIII i posteriors.

Va ser creat a l’entorn escolar per jugar amb l’alumnat i que aprenguessin jugant, però l’acceptació entre familiars i amics, va dur a Darné a comercialitzar-lo. Fins i tot va presentar-lo a la fira DAU de Barcelona, una de les més importants pel que fa als jocs de taula al nostre país.

El jugador o jugadora de Tragina es transforma en una família antiga de Ripoll, en total n’hi ha sis, i l’objectiu és ser el primer de recrear un obrador o taller determinat recopilant matèries primeres i evolucionant un seguit d’eines. El traginer és el protagonista del joc i el que dificulta la partida als contrincants; els rals ripollesos, són les monedes que serveixen per pagar els aranzels i adquirir matèries.

Després de conèixer com ha estat la gestió i el procés per fer possible Tragina amb la seva creadora, les persones que ho vulguin podran provar-lo i jugar-hi. Tragina també s’inclourà en el fons de jocs de taula de préstec que ofereix la Biblioteca Josep Picola des de l’any passat.

matinal de jocs de taula tragina