TwitterFacebookYoutubeRSS

L’artista Gerard Sala (Tona, 1942), que sempre ha mantingut un vincle molt especial amb Sant Joan de les Abadesses, on té l’estudi, exposarà la seva obra a l’Espai Art l’Abadia del Palau de l’Abadia. Ho farà en una mostra doble que, d’una banda, permetrà veure la seva obra més recent, que es podrà visitar a la planta baixa del claustre, sota el nom País. Paisatges 2022. Es tracta de peces de més petit format, i que inclouen noves textures i elements visuals, sense abandonar el segell particular de l’artista.

D’una altra banda, al primer pis del claustre, s’hi podrà veure la sèrie Quintet d’estiu. Paisatges 1995, que recull un conjunt de peces del llegat que Gerard Sala ha decidit cedir a l’Ajuntament de Sant Joan de les Abadesses i a la vila. Són un conjunt de testimonis de la seva creativitat artística i trajectòria, des dels seus inicis i fins als nostres dies.

Biografia de Gerard Sala

Gerard Sala i Rosselló va néixer a Tona (Osona) el 9 de març de 1942. Va passar la seva infantesa a Palma, a Mallorca. Actualment viu entre Badalona i Sant Joan de les Abadesses, on té el seu estudi.

Va estudiar pintura a l'Escola Massana, a l'Escola Superior de Belles Arts de Sant Jordi i a l’Escola de pintura mural a Sant Cugat del Vallès. Des de l'any 1979 va ser professor del Departament de Pintura de la Facultat de Belles Arts a la Universitat de Barcelona, on en l'actualitat és professor emèrit. Ha fet prop de cinquanta exposicions individuals i ha participat a més d'un centenar d'exposicions col·lectives, la major part d'elles a Catalunya però també a l'estat espanyol (Madrid, Sevilla, Bilbao, Eivissa, Saragossa, Palma…) i a l'estranger (Alemanya, Suècia, EUA, Israel, Uruguai, Xile, Itàlia…).

Gerard Sala es dedica essencialment a la pintura, tot i que també ha conreat alguns altres camps de l'art com el gravat, la litografia, l'escultura, el cartell, l'escenografia i la poesia, entre d’altres.

L’exposició estarà oberta al públic de dilluns a dissabte, de 10 a 14 h i de 16 a 19 h, i diumenges, de 10 a 14 h