TwitterFacebookYoutubeRSS

Del 29 de febrer i fins al 7 de març, la planta baixa de l'Ajuntament acollirà l'exposició "GEAS Dones que estudien la Terra", un reconeixement al treball de les dones en el camp de les ciències de la Terra, que vol contribuir de manera activa a la visualització del seu treball, a trencar estereotips de gènere en la ciència entre els nens i les nenes, i a promoure la curiositat científica de les nenes.

Amb aquesta iniciativa es reivindica el paper fonamental de les dones en el desenvolupament de la ciència i la investigació, amb l'objectiu de trencar estereotips de gènere i fomentar l'interès per la ciència entre la joventut.

L'exhibició reconeix i dóna visibilitat a la trajectòria de dotze geòlogues de diverses èpoques i nacionalitats. Malgrat els diferents contextos històrics i obstacles que han hagut d'afrontar, totes elles comparteixen un denominador comú: les seves contribucions significatives al coneixement científic. Aquestes pioneres han desafiat les expectatives de la seva època i han obert camins que han possibilitat avanços notables en el seu camp.

Es tracta d'una exposició que ha estat possible gràcies a la col·laboració entre l'Associació de Dones de Sant Joan, el Consorci de Benestar Social del Ripollès, l'Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya, i l'Ajuntament de Sant Joan de les Abadesses.

EXPO DONES TERRA