TwitterFacebookYoutubeRSS

Sant Joan de les Abadesses es prepara per celebrar un any més la seva tradicional Festa de l'Arbre, que enguany arriba a la 125a edició. La festa tindrà lloc els dies 4 i 5 de maig i comptarà amb un programa que comptarà amb una conferència del Dr. Martí Boada, una exposició i la publicació d'una aplicació sobre l'arborètum santjoaní. La commemoració del 125è aniversari clourà més endavant amb la col·locació d'una escultura sobre el mestre Andreu, feta per Francesc Fajula.

El dissabte, 4 de maig, a les 18 h, tindrà lloc a la sala de plens de l'Ajuntament una xerrada a càrrec del Dr. Martí Boada, titulada "La Festa de l'arbre de Sant Joan de les Abadesses, una relectura al segle XXI". En aquesta xerrada, el Dr. Boada farà un repàs de la història d'aquesta festa centenària, analitzarà la seva importància per a la vila i reflexionarà sobre el seu futur. També es projectarà un vídeo on l'escultor Francesc Fajula explicarà el procés de creació d'una escultura del mestre Andreu que ha encarregat l'Ajuntament i que s'instal·larà més endavant.

202404 fajula mestre andreu.00 02 07 02.Imagen fija001 a mida gran

Un fotograma del vídeo on Francesc Fajula presenta els esbossos de la seva escultura

A continuació, s'obrirà al públic de la xerrada l'exposició "125 anys de la festa de l'Arbre: El Mestre", que es podrà visitar al vestíbul de l’Ajuntament. L'exposició recull la història de la Festa de l'Arbre a través de fotografies, documents i objectes antics.

El diumenge, 5 de maig, a les 10 h, tindrà lloc al Palau de l'Abadia la presentació de l'aplicació per a mòbil "Veïns arrelats. Arborètum urbà de Sant Joan de les Abadesses", a càrrec de l'alumnat de 1r d'ESO. Aquesta aplicació permet als usuaris conèixer els arbres que hi ha plantats als carrers i places de la vila, així com la seva història i curiositats a través d’una interfície. A les 11 h, tindrà lloc la inauguració oficial de l'exposició "125 anys de la festa de l'Arbre: El Mestre".

Martí Boada i Juncà

Martí Boada i Juncà és un geògraf i científic ambiental català, nascut el 1949. La seva prolífica carrera el situa com un educador ambiental influent, amb més de 40 llibres de divulgació i docència a la Universitat Autònoma de Barcelona. El seu compromís amb la protecció mediambiental ha estat reconegut amb guardons com la Creu de Sant Jordi i el Premi Nacional Felip Domènech i Costafreda. Boada es distingeix com una veu crítica a les polítiques ambientals contemporànies, advocant per una acció més contundent en favor de la conservació.