TwitterFacebookYoutubeRSS

El pròxim diumenge 26 de maig se celebrarà el cinquantenari de la Llar d'Infants El Molí Petit i de les cinc dècades d’implicació de les persones que hi han participat durant tot aquest temps. La jornada començarà amb la inauguració de l’exposició “Jo també sóc del Molí Petit” a les 11 h, al Palau de l’Abadia, amb una mostra fotogràfica que captura moments de la seva trajectòria i dels infants que hi han passat.

També hi haurà un dinar popular a Abbatissa Hotel Restaurant, seguit de jocs tradicionals i activitats lúdiques per als infants i les seves famílies, creant un espai per al reencontre intergeneracional i el reconeixement del personal que ha fet possible el continuat èxit de la llar.

Les places per al dinar són limitades i les inscripcions es poden fer a l’Oficina de Turisme fins al dia 17 de maig. El menú per als adults té un cost de 30 euros, 12 € per als infants de 6 a 12 anys, i 6 € per als infants de 3 a 6 anys.

Cinc dècades tenint cura de les noves generacions

La llar d’infants ha estat i és una institució fonamental en l'estructura educativa i social de la nostra vila. Fundada l'any 1971, inicialment coneguda com “la guarderia”, va néixer de la necessitat d'oferir suport a les famílies treballadores en un període d'intensa activitat industrial, particularment en el sector tèxtil, amb un especial suport de l'empresa Hilaturas J. Espona S.A. Les Germanes Carmelites varen cedir un hort que tenien a la pujada de les monges i, amb el finançament de l’empresari, l’Ajuntament va construir l’edifici.

Des dels seus inicis modestos com a guarderia, proporcionant cura i suport mentre les famílies treballaven, ja des dels primers anys l’espai va evolucionar per adaptar-se a les creixents demandes educatives, expandint els seus serveis per cobrir les necessitats de desenvolupament dels infants des de la primera infància fins als tres anys. Al llarg dels anys, s'han integrat noves metodologies pedagògiques i s'ha millorat la infraestructura, sempre amb la visió de crear un entorn segur, estimulant i adaptat a les noves generacions de santjoanins.

Actualment, està situada al passeig Jaume I, a l’edifici de Vila Icària i acull infants de 4 mesos a 3 anys, als quals se’ls proporciona les condicions adients per tal que puguin progressar i desenvolupar-se abans de l’educació Infantil.

202405 LLAR DINFANTS