TwitterFacebookYoutubeRSS

L'Ajuntament de Sant Joan de les Abadesses va dur a terme fa uns anys importants obres de millora i accessibilitat a la Font d'en Roca, amb un projecte que ampliava el Parc de la Muralla i creava una transició harmònica entre els darrers edificis de la Vila Vella i la zona natural de la riera d'Arçamala. Aquesta actuació permet als ciutadans gaudir d'un nou espai accessible, un antic hort que l'ajuntament va adquirir i que es creu que podria pertànyer a un antic molí de guix.

Aquest projecte no només ha millorat l'accessibilitat i l'entorn de la Font d'en Roca, sinó que també vol preservar la memòria històrica de les dones de Sant Joan de les Abadesses que, en èpoques passades, van utilitzar aquest espai. Per aquest motiu, l'arquitecte i escultor responsable del projecte de reurbanització de la font, Francesc Fajula, ha decidit retre homenatge a les dones que històricament van utilitzar el safareig d’aquesta font per rentar roba.

Aquest homenatge es materialitzarà en unes jardineres de fang amb els noms de totes les dones que ha pogut identificar gràcies al seu record i a les converses amb veïns i veïnes. A més de les jardineres, s'instal·laran altres elements commemoratius, com un text explicatiu i una pastilla de sabó feta de marbre, entre d'altres, que recordaran aquella època.

Els noms que s'han gravat fins ara són: Montserrat, Rosario, Llucia, Rosa, Esperança, Filomena, Carme, Carmina, Roser, Enriqueta, Margarida, Ramona, Cisca, Quimeta, Transito, Dolors, Quima, Magdalena, Amàlia, Marida, Marisa, Pilar, Encarnació, Engelina, Farruela, Elvira, Emília, Neus, Teodora, Plàcida, Lluïsa, Rita, Francesca, Marieta, Remei, Flora, Mònica, Lurdes, Irene, Raquel, Joana, Clotilde, Mariona, Consol, Aspiracion, Manela, Petronila, Ester, Clareta.

Fajula, però, voldria que aquest treball fos el més complet possible, i per això convida a tothom que pugui aportar algun nom, a revisar la llista i a fer-li arribar qualsevol informació addicional que pugui enriquir aquest homenatge. Per qualsevol aportació, podeu contactar amb l'Ajuntament de Sant Joan de les Abadesses o amb l’arquitecte, per fer arribar nova informació.

202406 font den roca a mida gran

BUF template in development mode. Please use Production for better load times.
Base Close