TwitterFacebookYoutubeRSS

El pròxim 6 de juliol, a la colònia Llaudet, es farà una iniciativa artística entorn de la palanca de la Batllia sobre el riu Ter mitjançant una instal·lació participativa i solidària. Aquest projecte vol reivindicar un punt especial del nostre terme municipal, destacant la importància del pont, en aquest cas com a símbol de connexió entre persones, pobles i cultures.

La palanca de la Batllia, construïda fa molts anys per facilitar el pas dels estadants de La Batllia cap a la carretera que uneix Sant Joan i Camprodon, és ara un recurs municipal restaurat per l'Ajuntament per millorar-ne les condicions i la seguretat, després que la seva recuperació fos la proposta guanyadora dels primers pressupostos participatius fa tres anys. Aquest pont penjant, amb una construcció que recorda els ponts tibetans, és un tresor autèntic i singular del nostre poble, travessat per diversos itineraris a peu.

La instal·lació artística proposada consisteix en una intervenció efímera amb una penjada participativa de banderetes tibetanes de colors, apropant temporalment la palanca a regions com el Tibet, Nepal, Himàlaia i el Nord de l'Índia, i amb una finalitat solidària, ja que les banderetes es podran adquirir per 5 € a l’Oficina de Turisme, i els fons recaptats es destinaran als projectes de Casa Terra a Nepal.

“El pont dels desitjos” començarà amb una caminada des del poble amb sortida a les 11.30 h des de l’Oficina de Turisme fins a la palanca, on es col·locaran les banderetes. L'estat de la instal·lació es vetllarà fins a la seva retirada. Aquesta acció es vincularà al projecte KminArt 2024, que se celebrarà al setembre, servint com a prèvia per descobrir-ne la ruta i divulgar-la.

Aquest projecte és organitzat per Casa-Terra.org, Desperta Art i Natura, Som Terra i l'Ajuntament de Sant Joan de les Abadesses amb la col·laboració de KminArt.

cartell