TwitterFacebookYoutubeRSS

Avui 11 de març, es durà a terme la primera excursió guiada de l'itinerari WALKING PYRENEES, un nou producte cultural i turístic que consisteix en un itinerari permanent d'uns 30km ideat especialment per a turistes & senderistes que combina natura, cultura, gastronomia i història. Participaran a l'excurció 6 persones, entre elles alguns reconeguts excrucionistes de procedència nacional i internacional. Aquest nou producte turístic s'ha desenvolupat gràcies a l'associació d'agents turístics del Ripollès - Ripoll, Sant Joan de les Abadesses i Ogassa.

El nou itinerari, que s’ha estructurat a partir de camins de bosc i corriols existents - forjats i mantinguts al llarg de generacions de pagesos i pastors - per establir un itinerari que té el seu punt 0 al Monestir de Sant Joan de les Abadesses, i el seu final és al Monestir de Ripoll, passant per la vall de Serra Cavallera, Ogassa. L’itinerari, que es pot dur a terme de forma guiada o auto-guiada, s’estructura també a partir d’establiments turístics existents, que permeten donar servei als turistes & senderistes, tant d’allotjament com àpats, transfers d’equipatges, tallers d’activitats i interpretació del entorn, etc.

 Així, la proposta WALKING PYRENNES proposa, per a un públic amb interessos naturals i culturals, tant nacional com internacional, un paquet turístic d’una durada de 5 dies, pensat per a grups de 6 a 12 persones. L’Alberg la Ruta del Ferro de Sant Joan de les Abadesses és el punt de recepció. Després d’una visita al poble, Monestir, i d’un àpat a la Casa Rudes, l’itinerari fa via, per la zona de Can Camps, cap a Ogassa, arribant a la casa de turisme rural de la Peçallarga. Es proposa aquí un taller d’orientació. L’endemà es continua fins al Mas Mitjavila, casa amb més de 1000 anys d’història. Mitjavila serà la base per a l’ascensió al Taga (2.040m). Havent fet uns tallers de cuina tradicional catalana, es continuarà, pel camí del Saltor, cap a Ripoll. Baixant per la carena de Sant Roc, caminant entre els rius Ter i Freser, arribarem a Ripoll. La Trobada serà el punt d’arribada dels turistes & senderistes, que podran culminar la seva estada a la zona amb una visita al Museu, Monestir, Portalada Romànica i Claustre de Ripoll.

 Neix doncs un nou producte cultural i turístic, fruit de la col·laboració entre el sector públic – Ripollès Desenvolupament, Ajuntament de Ripoll, Ajuntament de Sant Joan de les Abadesses i Ogassa -  i el sector privat - Alberg la Ruta del Ferro, CEA Alt Ter, Casa Rudes, La Peçallarga, mas Mitjavila i La Trobada Hotel - que té com a objectiu potenciar els valors inherents del nostre territori i cultura, mantenir-los i projectar-los nacional i internacionalment, permetent a persones vingudes d’arreu viure experiències i entorns únics.

 Aquest proper dimecres dia 13 de març a les 18:00 es farà, a la cafeteria del hotel LA TROBADA -Ripoll- una presentació pública del producte així com de les experiències i vivències dels components del primer grup del WALKING PYRENNES  

paquetalberg-3

paquetalberg-2