Sense nomMarc Puig i Albert Roca són els dos primers santjoanins que han completat la formació a l'Alberg Ruta del Ferro i han adquirit els coneixements necessaris per poder fer una estada a un alberg del Regne Unit. Els dos joves han estat fent tasques de suport al menjador, a la neteja i a la recepció de l'alberg santjoaní des de dimarts passat, i dissabte viatjaran a Bristol per fer-hi una estada de 15 dies amb allotjament i manutenció gratuïts a canvi de treballar-hi.

Puig i Roca remarquen que tenien molt clar que volien aprofitar aquesta oportunitat per practicar l'anglès i millorar el seu currículum. També expliquen que tenen ganes de conèixer gent i que intentaran aprofitar els dos dies de festa setmanals dels que disposen.

voluntariat alberg 1 de 2Albert Roca (esquerra) i Marc Puig a la recepció de l'Alberg Ruta del Ferro

Just quan ells comencin la seva estada a l'alberg anglès, una nova santjoanina començarà les dues setmanes de formació a l'alberg Ruta del Ferro per marxar a Anglaterra durant la segona quinzena de setembre, coincidint amb l'arribada de dos joves anglesos a fer una estada a Sant Joan. Per a aquest segon interncanvi encara queda una plaça lliure per a un jove santjoaní o santjoanina que ho vulgui.

Es tracta d'una iniciativa de la Regidoria de Joventut de l'Ajuntament de Sant Joan amb la col·laboració de l'Alberg Ruta del Ferro que pretén donar continuïtat als acords pactats ara fa un any amb la YHA (xarxa d'albergs d'Anglaterra i Gal·les) per tal d'engegar nous projectes conjunts.