TwitterFacebookYoutubeRSS

grito web12El 22 de setembre se celebrarà, per vuitè any consecutiu, la Festa del Grito a Sant Joan de les Abadesses. Aquesta activitat s’ha consolidat per als mexicans residents a Catalunya com una de les millors festes pàtries mexicanes dels Països Catalans, en part perquè se celebra a la població natal de Jaume Nunó i Roca, compositor de l’himne nacional Mexicà. La festa, a més de commemorar la independència de Mèxic, també serveix per enfortir l'agermanament de la nostra vila amb San Luis Potosí, la població on va néixer Francisco González Bocanegra, l’autor de la lletra de l’himne.

Com cada any la plaça Major s’omplirà de parades de diversos productes mexicans, actuacions musicals i de dansa i activitats per als més menuts per tal d’assaborir una mescla del més representatiu de les celebracions mexicanes més tradicionals. La jornada comptarà amb una conferència a càrrec del Sr. Josep Vall, Director de la Fundació Josep Irla i autor del llibre Esquerra a Mèxic i, com no podria ser d’altra manera, el Grito de Independencia, a càrrec de la Sra. Norma Ang, Cònsol Encarregada del Consolat General de Mèxic a Barcelona.

A partir de les 10 h - a la plaça Major, parades artesanes de productes mexicans

11 h a 13 h - Tallers infantils a càrrec del Grup Esplai Somnis.

11 h - Al Camp Municipal d'Esports, partit amistós de futbol entre mexicans i santjoanin

12.00 h - A l'Auditori Jaume Nunó, conferència L'exili català a Mèxic a càrrec del Sr. Josep Vall, Director de la Fundació Josep Irla i autor del llibre "Esquerra a Mèxic". Intervindran el president i regidor de la secció local d'ERC de Sant Joan de les Abadesses, el Sr. Sergi Albrich, i la regidora de Cultura de l'Ajuntament de Sant Joan de les Abadesses, la Sra. Montserrat Tallant. Organitza: Secció local d'ERC de Sant Joan de les Abadesses.

16 h - A la plaça Major, trencament de pinyates, a càrrec de México Baila.

17 h - Espectacle musical FANDANGO JAROCHO, a càrrec de la Comunitat mexicana de Son Jarocho a Barcelona.

19 h - GRITO DE INDEPENDENCIA, a càrrec de la Sra. Norma Ang, Cònsol Encarregada del Consolat General de Mèxic a Barcelona.
Seguidament, Himne Nacional de Mèxic amb l'acompanyament de la Coral del Casal Jaume Nunó i la sardana Un santjoaní a Mèxic, del Sr. Ramon Oliveras.

19.30 h - Actuació MARIACHI FOLKLÓRICO MÉXICO CANTA, a càrrec de México Baila.

Totes les activitats són gratuïtes i es faran a la plaça Major.


Organitza: Ajuntament de Sant Joan de les Abadesses
Col·labora: Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, Consolat General de Mèxic a Barcelona i Consell Comarcal del Ripollès

Per a més informació:
Centre Cívic
972 722 357
Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Informació del transport gratuït Barcelona-Sant Joan de les Abadesses i sol·licitud de parades
Oficina de Turisme
972 720 599
Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.