TwitterFacebookYoutubeRSS

El Servei de recaptació Cerdanya-Ripollès i les institucions que tenen delegada la gestió i recaptació dels tributs, com l’Ajuntament de Sant Joan de les Abadesses, han arribat a un acord per a la modificació del calendari fiscal del 2020 per fer front als efectes econòmics per la crisi provocada pel virus Covid-19. Les mesures aprovades preveuen l’ampliació dels terminis de pagaments d’impostos, que permetran a les famílies i empresaris alleugerir les càrregues impositives durant el moment més dur de la crisi. Aquestes decisions d’àmbit comarcal també es complementen amb les ja anunciades per l’Ajuntament de Sant Joan de les Abadesses i que podeu consultar en aquest enllaç, i que poden ampliar-se en les pròximes setmanes, amb actuacions més específiques per a les persones o activitats econòmiques més perjudicades per la situació excepcional que vivim.

 

 

  • Els pagaments del primer període de cobrament, el termini dels quals acabava el 3 d’abril (3r i 4t trimestre de 2019 i impost de vehicles) ara s’ha ampliat fins al 30 d’abril. Fins al 30 de maig, després d'una actualització pel Reial decret llei 15/2020, del 21 d’abril.

  • Pel que fa al segon període, que acabava el 30 de juny (escombraries i aigua del 1r trimestre de 2020, guals i un 50% de l’IBI rústica i urbana) s’amplia fins al 14 de setembre. Aquells qui tenen el rebut domiciliat, se’ls cobraran les taxes el 13 de juliol, i els IBIs, el 13 d’agost.

  • El tercer període (escombraries i aigua del 2n trimestre, 50% d’IBI urbana i rústica, Impost sobre activitats econòmiques, taxa del cementiri, taxa d’animals de companyia i per ocupació de terrenys públics amb taules i cadires) que acabava el 16 de novembre, té com a nova data final el 30 de novembre. A aquells qui tenen domiciliats els rebuts, se’ls cobraran el 13 de novembre.


Bonificacions en l'aigua
D’altra banda, l’Agència Catalana de l’Aigua que depèn de la Generalitat de Catalunya també ha anunciat unes bonificacions que afecten els veïns i veïnes en aquests moments de dificultat, i que aplicaran les empreses subministradores als rebuts de l’aigua d’abril i de maig, i d’aquesta manera la ciutadania no haurà de fer cap gestió addicional. Les mesures són:

  • Abaixar el 50% el cànon de l’aigua en caràcter universal, a tots els usuaris domèstics i empresarials durant el mes d’abril i maig.

  • Als col·lectius més vulnerables que ja avui s'estan beneficiant del cànon social zero, en el primer tram o aquells que hi puguin entrar a partir d'aquesta nova crisi provocada pel virus COVID-19), s'amplia la gratuïtat del cànon social la resta de trams en cas que el seu consum se situï per sobre del primer tram.