TwitterFacebookYoutubeRSS

Dilluns 11 i dimarts 12 de maig, els carrers i espais comuns de Sant Joan de les Abadesses seran desinfectats per tal de prevenir contagis del coronavirus amb la màquina DISINFECT-500, que ha dissenyat Sodeca Group, a través de tres empreses diferents (SODECA, PIDECA i ASMITEC) i que ha cedit als ajuntaments del Ripollès. El Consell Comarcal del Ripollès està fent la gestió d’aquesta màquina que està treballant de forma itinerant pels pobles de la comarca.

Es tracta d’un equip desinfectant industrial per a netejar i desinfectar de forma ràpida i senzilla mitjançant nebulització empesa per aire. Està dissenyat per a ser transportat en diferents vehicles (remolcs, camions, pick up, carretons...), és de fàcil manipulació i s’obté una higiene òptima en zones d’accés complex, de manera ràpida i fàcil. D’aquesta manera s’obté un espai net i desinfectat en poc temps estalviant importants costos de mà d’obra i líquids.

La brigada i el departament de neteja dels edificis municipals estan fent conjuntament la tasca de desinfecció a la nostra vila. S'estan aplicant les indicacions de la Generalitat per a la desinfecció d'espais de pública concurrència amb hipoclorit sòdic i aigua en una quantitat mínima per garantir cada desinfecció. Els espais en què s'actua és davant l'entrada on aquests dies hi pot haver més concurrència de persones, CAP, farmàcies, Correos, comerços essencials oberts al públic i la Fundació Emma. Es pretén ser molt curós i vetllar perquè no s'apliqui sobre cap mena de vegetació per evitar-ne l’afectació. Només cal que el producte estigui en contacte amb el virus durant un minut per desactivar-lo, així que la quantitat de substància que s'utilitza és molt poca i s'evapora molt fàcilment.