TwitterFacebookYoutubeRSS

L’Ajuntament de Sant Joan de les Abadesses i la Unió de Botiguers han publicat una aplicació web que reuneix informació de comerços i serveis de la vila. La idea ha sorgit arran de la pandèmica de Covid-19 i de l’experiència d’haver creat un document que reunia la informació dels comerços durant l’estat d’emergència. Ara, amb l’inici del desconfinament, els bars i restaurants i altres comerços poden començar a reobrir els seus negocis, i el consistori ofereix aquesta eina per tal que hi publiquin els horaris, la modalitat de servei, la forma de contactar-hi o la ubicació, entre altres, d’una forma atractiva i unificada.

Es tracta d’una pàgina web que pot guardar-se al mòbil com si es tractés d’una aplicació. Permet cercar per nom del negoci, per la seva activitat o descripció, fent que trobar la informació sigui fàcil i visualment atractiva, i complementant la informació que també apareix a la pàgina web de l’Ajuntament de Sant Joan de les Abadesses. Podeu veure-la a https://stjoanab.glideapp.io/.

Els i les responsables dels mateixos comerços poden utilitzar un formulari per introduir les seves dades. Amb aquest mateix formulari podran editar les dades més endavant, quan hi hagi algun canvi al seu establiment. Els primers a introduir-hi les seves dades han estat negocis de la Unió de Botiguers, que estan assenyalats a l’app amb un distintiu, i que gaudiran d’algunes prestacions extres, però a partir d’aquest dijous s’hi aniran incorporant els negocis que ho vulguin. Més endavant s’hi afegirà més informació d’interès no necessàriament relacionada amb l’activitat econòmica. L’eina no ha tingut cap cost, perquè s’ha fet amb eines i serveis gratuïts.

Més de 75 establiments adherits a la Unió de Botiguers
Actualment hi ha més de 75 establiments que formen part de la Unió de Botiguers. Fer-se’n soci té un cost de només 50 euros l’any. L’entitat organitza activitats relacionades amb els comerços, com el Mercat de Nadal, però també ofereix xerrades i formació als seus socis, i la seva feina ha estat molt important aquestes setmanes de confinament, assessorant els negocis oberts i proveint-los de material de protecció. Aquest any passat va adquirir unes carpes per poder fer fires i mercats.