TwitterFacebookYoutubeRSS
images/0_banners_portada/2022/202211-MINIDEIXALLERIA.jpg

Les càpsules de cafè, un dels residus que fins ara no es podia reciclar correctament a la nostra vila, perquè contenen una part d’envàs i una part orgànica, ja tenen un punt de recollida gràcies a l’adaptació de la minideixalleria del passeig comte Guifré, que ara disposa d'un espai per a emmagatzemar-les i tractar-les en un procés específic.

Des de feia un temps que l’Àrea de Medi Ambient de l’Ajuntament buscava una alternativa a aquest residu que molta gent llençava amb el rebuig o amb els envasos, tot i que cap de les dues fraccions era la correcta.

Recordem, però, que si es buida el cafè de la càpsula a casa, es pot llençar el marro del cafè a l’orgànic i la càpsula d’alumini al contenidor dels envasos, i que l’ideal seria utilitzar sistemes o màquines que no generessin residus.

Moltes de les empreses que fabriquen aquest tipus de cafetera estan posant en marxa iniciatives per reduir l’excés de residus i, segons la marca, recullen i reciclen les càpsules, però no hi ha cap establiment a la nostra vila que ho faci fins ara.

Recicleu i col·laboreu amb la recerca i la prevenció del càncer de mama

Fins al 14 de novembre trobareu un contenidor de vidre de color rosa a la parada del bus a l’N-260 de la campanya “Recicla vidre per a elles”. Es tracta d’una campanya de l’entitat sense ànim de lucre Ecovidrio, encarregada de la gestió de reciclar els envasos de vidre, amb la col·laboració del Consell Comarcal del Ripollès.

A més d’una donació fixa per haver col·locat el contenidor, per cada quilo de vidre que es recicli, l’entitat donarà un euro a la Fundació Sandra Ibarra, una organització sense ànim de lucre que impulsa i finança campanyes i projectes de prevenció, sensibilització i investigació pel càncer.

De forma paral·lela a l’iglú de recollida de vidre, també podeu comprar un miniglú dissenyat per Agatha Ruiz de la Prada per 23,95 €, que inclou la fabricació en materials reciclats i un donatiu per a la investigació del càncer de mama.

202211 iglu

Detall del contenidor de vidre

202211 miniiglu

El mini iglú que es pot comprar per donar suport a la lluita contra el càncer