TwitterFacebookYoutubeRSS

Després de molts anys de negociacions, l’Ajuntament de Sant Joan de les Abadesses i el Ministeri de l’Interior han arribat a un acord per la compra de l’edifici de l’antiga caserna, situada al número 33 de la carretera de Camprodon. El consistori pagarà 211.000 € en els pròxims deu anys, a través d’anualitats que aniran dels 9.000 als 25.000 euros.

Recordem que la caserna va construir-se en sòl que era propietat de l’Ajuntament, i que l’edifici en si era propietat de l’Estat. L’entesa ha arribat després que en anteriors ocasions, el Ministeri de l’Interior rebutgés les diverses ofertes del consistori, i ambdues parts acordessin posar el conjunt a subhasta per prop de 500.000 €, l’any 2018.

L’Ajuntament valorava el terreny en 259.000 € i el Ministeri, l’immoble en 241.000 €, un import que el consistori trobava massa alt. Tal com havia previst l’Ajuntament la primera subhasta i la segona (amb un preu reduït del 10%) varen quedar desertes. Gràcies a això, la corporació ha aconseguit tornar a negociar amb l’Estat i arribar a aquesta entesa.

L’alcalde Ramon Roqué veu la compra com a una oportunitat, tenint en compte les ajudes que hi ha avui dia per a la rehabilitació d’edificis i habitatges com les dels fons NextGenerationEU. Roqué assenyala que ja estan treballant en ajudes per a l’adquisició i per a la rehabilitació de l’immoble.

L’objectiu de l’Ajuntament és ampliar el parc d’habitatge social amb aquest immoble, sigui de lloguer o de compra, per exemple, seguint el model que es va impulsar amb la Colònia Espona.