TwitterFacebookYoutubeRSS

Per ajudar a les famílies a millorar en l'hàbit lector dels nens, divendres 26 de juny es va presentar a la Biblioteca Josep Picola "Guanyem un estiu lector". El programa ha tingut una molt bona acollida entre pares i mares de l'Institut-Escola Mestre Andreu i gairebé 50 nens i nenes hi prendran part durant els pròxims dos mesos.

Durant la presentació, a més d'explicar el contingut dels kits i com treballar-los amb els nens d'una manera profitosa però sobretot amena, també es va explicar a les famílies quins materials posa la biblioteca al seu abast, quins serveis els podem oferir i unes recomanacions generals per a la tria dels recursos lectors més apropiats per a cada infant.

Pel que fa a l’actitud envers la lectura en general, si el que volem és incentivar l'hàbit lector dels nens, els adults hem d'estimar els llibres i la lectura. Hem de ser models i donar exemple. No val allò de fes el que jo dic i no el que jo faig. La lectura ha de ser a tot arreu a casa, en forma de llibres, de revistes, de còmics… Hi ha d’haver oportunitats per llegir en tot moment. No s'ha d’imposar la lectura mai. El cuc de la lectura només arriba a través de la curiositat amb amabilitat i paciència, mai amb crits, xantatges o càstigs.

Pel que fa a les lectures concretes, cal que triem lectures apropiades al seu nivell i als seus interessos i sobretot respecte a les seves eleccions. Compartim el que llegim i ens agrada, fem explícit el perquè i escoltem el que ens hagin de dir sobre les seves lectures. Per triar el material adequat fixem-nos en el títol i en la portada, llegim el text de contracoberta, observem l’edat lectora recomanada per l’editor, fullegem-lo, llegim algunes línies i pensem si encaixa en els gustos del nostre fill i sobretot, expliciteu al nen perquè l’heu escollit, en el cas d’un regal, o perquè li recomaneu, en el cas d'escollir-lo aquí. Això incentivarà el seu interès.

202006 presentacio lecxitPresentació del projecte, el passat divendres 26 de juny

Durant l'estiu cal que tots plegats, petits i grans, gaudeixin d'experiències lectores. Compartir un àlbum il·lustrat, un còmic, un llibre de coneixements o una revista, en un ambient familiar i distès és la millor manera de despertar el cuquet lector en els infants.

Els gairebé 50 participants en el programa "Guanyem un Estiu Lector" cal que retornin el Carnet de Viatge Lector la primera setmana de setembre a fi que el puguem validar. Divendres 18 de setembre, a les 17 h, acomiadarem tots junts el programa amb una petita festa i berenar a la Biblioteca, moment en què es farà entrega dels diplomes i obsequis a qui hagi completat el Carnet i se sortejaran de dos lots de llibres.

La comprensió lectora és una competència transversal

Un 14% dels infants que acaben educació primària no assoleix de manera adequada les competències relatives a la comprensió lectora. Aquest percentatge augmenta fins a gairebé el 16% en acabar l'ESO. La comprensió lectora és una competència transversal que afecta a totes les matèries i per tant, va molt estretament lligada a l'èxit educatiu. Sense un bon nivell de comprensió, difícilment podran entendre un enunciat en matemàtiques, seguir instruccions complexes en un laboratori o fer un bon resum d'un text de Socials.

 

Agenda biblioteca

Dilluns 18 de de març, 17:00 h
Cloenda: Contacontes "La Caputxeta forçuda"

---
Divendres 22 de de març, 18:00 h
Club lectura d'adults "Orgull i perjudici"

---
Dijous 18 de d'abril, 17:00 h
Club lectura infantil

---
Divendres 19 de d'abril, 17:00 h
Club lectura infantil

---
Divendres 19 de d'abril, 18:30 h
Presentació "Les veus de la residència"

---
Divendres 3 de Mai, 18:00 h
Club de lectura d’adults “Jonhy va agafar el seu fusell”

---

Horari / Contacte

Dilluns i dijous
De 10.30 a 14 h
i de 15 h a 19 h.

Dimarts i dimecres i divendres
De 15 a 19 h.

Dissabtes
De 10 h a 13 h.

Diumenges
Tancat


Anna Belén Aviles
T: 972723019
biblioteca [@] santjoandelesabadesses.cat