TwitterFacebookYoutubeRSS

Rafael Armendáriz Blázquez, responsable de desenvolupament turístic de San Luís Potosí i President d'Honor de la Asociación Mexicana de Hoteles va visitar Sant Joan de les Abadesses, aquest dilluns passat, convidat pel consistori santjoaní. La trobada va servir per fer un pas més en el projecte de cooperació entre les dues poblacions i aprofitar sinergies de treball.Segons Armendáriz, que la seva visita a Sant Joan s'hagi fetquan només han passat quinze dies després del I Festival Ciudades Hermanas de San Luís Potosí exemplifica la bona entesa i el compromís entre els dos pobles i els seus representants polítics.

El dirigent mexicà va aprofitar la visita per conèixer el nostre municipi i la casa natal de Jaume Nunó, autor de la música de l'himne mexicà. Armendáriz va ressaltar el potencial turístic i econòmic de Sant Joan, i es va comprometre a col·laborar amb l'Ajuntament per augmentar l'oferta de pernoctació a la població i per buscar inversors per a la construcció d'un hotel.

L'alcalde Ramon Roqué va explicar que el viatge a Mèxic va servir per veure com "els dos pobles poden començar a treure profit de l'agermanament des d'una posició honesta i humil,i contribuir, també, a la relació comercial entre Catalunya i Mèxic".

En aquest sentit, Roqué va explicar que hi haurà una nova trobada entre dirigents d'entitats i empresaris d'empreses catalanes i mexicanes en el marc de la fira de turisme internacional FITUR que es farà durant el gener de 2014 a Madrid. De fet, durant la tarda de dilluns, Armendáriz ja va reunir-se i va entrevistar-se amb els responsables d'una empresa de Sant Joan amb interessos a Mèxic.