fbpx
TwitterFacebookYoutubeRSS

La bandera de Mèxic tornarà a onejar durant la Festa del Grito a Sant Joan de les Abadesses

Sant Joan de les Abadesses tornarà a acollir una Festa del Grito el dissabte 25 de setembre després que l’any passat s’haguessin hagut de suspendre els actes presencials per la Covid-19 i s’hagués fet una conferència en línia sobre Salvador Moreno. Enguany la jornada recupera part de la normalitat gràcies a la conferència L’origen de l’agermanament a través dels seus protagonistes, amb la participació d’Isabel Monroy, membre de l’Academia Mexicana de la Historia; Marcel Miquel, llicenciat en Dret i autor de diversos estudis locals; Xavier Nava, alcalde de San Luís Potosí; Ramon Roqué, alcalde de Sant Joan de les Abadesses; i María Teresa Rosas, Cònsol Encarregada del Consolat General de Mèxic a Barcelona. Les conferències també es podran veure al canal de YouTube de l’Ajuntament al cap d’unes hores.

Continuar llegint

El club de parapent Vol lliure Cavallera organitza el 1r Festival Hike & Fly de Sant Joan i Ogassa

El club de parapent local de recent creació Vol lliure Cavallera ha organitzat el 1r Festival Hike & Fly de Sant Joan de les Abadesses i Ogassa, aquest pròxim cap de setmana, 18 i 19 de setembre. La trobada servirà per inaugurar oficialment l’entitat i comptarà amb sortides i vols no competitius, tant dissabte com diumenge, però també acollirà una prova que puntuarà pel Campionat de Catalunya de Hike & Fly, amb pujada al Puig Estela i amb final a Sant Joan de les Abadesses. S’esperen uns 20 corredors que competiran diumenge, a més dels que ho faran pel seu compte en les sortides no competitives. En la competició, els participants han de córrer fins al punt d’enlairament i anar fins als punts que establiran els responsables de la competició. El recorregut dels participants es podrà seguir, en directe, per una pantalla que hi haurà al bar Centre i que mostrarà les posicions de cada pilot. La trobada coincidirà amb la 22a Taga2040, organitzada per la Unió Excursionista de Sant Joan de les Abadesses.

Continuar llegint

L’Ajuntament de Sant Joan de les Abadesses agraeix la implicació de les entitats en la Festa Major

L’Ajuntament de Sant Joan de les Abadesses fa una valoració molt positiva de la Festa Major de Sant Joan de les Abadesses, celebrada entre el divendres 10 i el dimarts 14 de setembre. Tot i els inconvenients de les mesures de control i les limitacions d’aforament, els actes previstos es varen poder dur a terme amb normalitat i l’esperit de la festa es va mantenir intacte, amb una mescla d’activitats per a tots els públics, i amb les entrades esgotades en tots els espectacles populars. L’Ajuntament vol agrair a totes les entitats que ajuden a organitzar la festa per l’esforç, implicació i compromís dedicat en programar, moure, adaptar i tenir cura de les activitats d’aquests dies.

Continuar llegint

El monogràfic de la Festa Major recorda i reconeix la iniciativa de Joan Danés i Vernedes al servei de la vila

El tradicional monogràfic de Festa Major enguany recordarà la trajectòria del santjoaní Joan Danés i Vernedes en la recuperació del patrimoni històric i cultural de la nostra vila. Escrit per Jordi Casanova i Roca i dissenyat per Jordi Canelles, la publicació repassa la biografia d’una persona clau en la consolidació d’alguns signes d’identitat de Sant Joan de les Abadesses com el monestir i el Santíssim Misteri -fou una mena de catalitzador per a la seva restauració-, el Ball dels Pabordes -del que en va ser partícip en la seva reorganització- o el poema La vaca cega de Joan Maragall -impulsor de la col·locació del monument a la font del Covilar.

Continuar llegint

Di-Versiones farà doblet a la Festa Major de Sant Joan de les Abadesses

Sant Joan de les Abadesses tornarà a celebrar una festa major després que l’any passat s’hagués de suspendre. La Comissió de Festes i les entitats de la vila i l’Ajuntament de Sant Joan de les Abadesses han treballat per adaptar i dissenyar totes les activitats a la situació sanitària actual. Finalment, la cita tindrà la majoria d’activitats habituals, com el Ball dels Pabordes, la ballada de gegants, sardanes, l’Entrevoltes o els altres concerts de nit, que faran que conservi l’essència, i també se n’han organitzat de noves a l’aire lliure.

Continuar llegint