fbpx
TwitterFacebookYoutubeRSS

L’Ajuntament de Sant Joan de les Abadesses està elaborant un pla de mobilitat urbana sostenible

L’Ajuntament de Sant Joan de les Abadesses està treballant en un Pla de Mobilitat Urbana Sostenible (PMUS) per impulsar un nou model de mobilitat local que tingui com a prioritat afavorir el desplaçament a peu o els mitjans de mobilitat personal, millorar l’accessibilitat de les persones amb mobilitat reduïda, pacificar la circulació de vehicles al centre de la vila i reduir l’accidentalitat i les emissions contaminants. En els darrers mesos s’ha estat treballant en una diagnosi per conèixer i analitzar els desplaçaments de qualsevol mena dintre de la vila avaluant la mobilitat privada, la xarxa viària, l’estructura de la vila, el transport públic, els equipaments… i també a través de trobades amb diverses persones que representen el seu teixit associatiu, cultural i empresarial.

Continuar llegint

Malatosca Surroca, un projecte comú d'Ogassa i Sant Joan al voltant de les mines, les cimenteres i el ferrocarril

Aquest dissabte, els alcaldes d'Ogassa i Sant Joan de les Abadesses varen presentar i compartir el projecte Malatosca Surroca al Palau de l'Abadia. Es tracta d'una nova iniciativa conjunta que té com a objectiu visibilitzar el patrimoni natural i industrial, lligat a les mines de carbó, les cimenteres i el ferrocarril. Us recomanem que visiteu la pàgina per conèixer el projecte, el perquè del nom, dels colors, del logotip, l'esperit de la idea... i que no us perdeu el vídeo que hi trobareu a la portada i que repassa l'impacte que va tenir aquest passat compartit, a través de persones que el varen viure de prop. Es tracta d'un projecte que tot just arranca i que esperem fer-lo créixer entre els dos pobles.

Continuar llegint

Teresa Casals Rubio presentarà el llibre 'La reinvenció de l’escola catalana'

La mestra, filòloga i activista per la llengua catalana Teresa Casals serà a Sant Joan de les Abadesses el pròxim dijous 15 de juliol, a les 18.30 h, al Palau de l’Abadia presentant el llibre La reinvenció de l’escola catalana. Un compromís col·lectiu (Teresa Casals i Martí Mas. 2019. Eumo Editorial), una obra que relata l’experiència dels homes i dones que van fer possible una escola lliure, oberta i en català, gràcies als aires de la transició democràtica, que van permetre albirar una reforma en tots els àmbits de la societat i, per tant, també a l’escola.

Continuar llegint

Presentació del projecte Malatosca Surroca

Els ajuntaments d’Ogassa i Sant Joan de les Abadesses, amb el suport de la Diputació de Girona, fa prop de dos anys que estan treballant conjuntament en un projecte per fer valdre i reivindicar el passat patrimonial lligat a les mines de carbó, les cimenteres i el ferrocarril, que encara es reflecteix en la identitat actual d’aquest entorn, fins i tot dècades després de la seva desaparició. L’estiu passat es va presentar la diagnosi i proposta d’actuacions al voltant d’aquest entorn i un any després volen ensenyar els primers fruits als veïns i veïnes en un acte, el pròxim 10 de juliol de 2021, al Palau de l’Abadia, a les 18 h. Cal inscripció prèvia a l'Oficina de Turisme.

Continuar llegint

Presentació del Festival del Comte Arnau: “Sant Joan i el comte Arnau. 25 anys d’un retrobament”

El Festival del Comte Arnau arriba a la seva 26a edició, després que l’any passat fos un dels pocs festivals que es va poder fer sense veure’s afectat per la pandèmia, més enllà de reduir l’aforament. Aquest any torna la proposta amb el mateix esperit: propostes musicals de qualitat, amb la proximitat i el marc incomparable del claustre del Monestir de Sant Joan de les Abadesses. L’única activitat de l’any passat que va quedar suspesa i que es recupera en aquesta edició va ser una conferència, que havia de tenir lloc a Girona, per analitzar el primer quart de segle de Festival del Comte Arnau. Anirà a càrrec de Jordi Vilarrodà, filòleg i periodista i Marcel Miquel, llicenciat en Dret i autor de diversos estudis locals. Ells han estat membres de la comissió assessora del festival pràcticament des dels seus inicis. En la primera part s’explicarà quina ha estat la relació de Sant Joan amb la llegenda i en la segona, es repassarà l’origen i el perquè del festival, anteriorment anomenat Cicle de Representacions del Comte Arnau.

Continuar llegint