fbpx
TwitterFacebookYoutubeRSS

Tancat l'accés al gorg de Malatosca

En les darreres setmanes, especialment l’últim cap de setmana, s’ha detectat un augment de visitants atrets per l'interès natural i paisatgístic del gorg de Malatosca, que fa impossible fer-ne una gestió directa per poder fer un control de les mesures de distanciament social i de l’ús de mascaretes per evitar contagis de Covid-19. Per aquest motiu i per responsabilitat s’ha decidit tancar l’accés i el bany de forma indefinida fins que la situació sigui favorable a la seva reobertura o fins que es dissenyi un dispositiu que permeti el control de l’accés.

Continuar llegint

Més de 500 espectadors han assistit al 25è Festival del Comte Arnau

El 25è Festival del Comte Arnau va acomiadar-se de l’escenari del claustre del Monestir de Sant Joan de les Abadesses amb el concert d’Andrea Motis, que va aplegar més de 150 persones -el màxim aforament permès en les circumstàncies actuals derivades de la Covid-19-. La trompetista, cantant i saxofonista va interpretar cançons del seu penúltim disc Emotional Dance, però també d’altres treballs, acompanyada d’un quintet format per Joan Chamorro, Esteve Pi, Josep Traver i Ignazi Terraza.

Continuar llegint

La Fundació La Farga becarà els estudis de set santjoanins i santjoanines

Divendres passat, en un acte telemàtic, La Fundació La Farga va atorgar les beques que es destinen a habitants de Les Masies de Voltregà i treballadors i treballadores i familiars de La Farga i, per tercer any, també a veïns i veïnes de Sant Joan de les Abadesses. En total han estat 21 joves els que han rebut una beca que totes juntes sumen un import de 32,869,57 €. A Sant Joan de les Abadesses han estat set els alumnes que gaudiran d’una ajuda per als seus estudis aquest any.

Continuar llegint

Conviure amb el virus: relat local d’un problema global

Aquest divendres 31 de juliol ha sortit a la venda una nova edició de la SJA, la revista de la gent de Sant Joan de les Abadesses. Es tracta del número 19 d’aquest magazín confeccionat per un consell de redacció de voluntaris, que treballen en coordinació amb la regidoria de Comunicació de l'Ajuntament. Tot i que l’anterior revista es va publicar el 23 d’abril, els continguts ja estaven acabats i la pandèmia no es tractava als articles. En aquesta edició especial, l’equip ha cregut interessant dedicar totes les pàgines a la Covid-19 per deixar constància d’un moment que ha canviat la vida del poble, així com la de la majoria del món.

Continuar llegint

Primer pas per reivindicar el passat miner i les infraestructures ferroviàries de Sant Joan de les Abadesses i Ogassa

El pròxim dissabte 25 de juliol de 2020, a les 18 hores, a l’edifici El Palmàs, es farà la presentació de "De can Mas a la mina del Faig, un estudi per a l’elaboració d’una diagnosi i proposta d’actuacions per revalorar les infraestructures i instal·lacions de transport, cimenteres i mineres, dels municipis de Sant Joan de les Abadesses i Ogassa".

Continuar llegint