TwitterFacebookYoutubeRSS

Ja han començat les obres que han de permetre la connectivitat entre el barri del Pla del Roser i la Vila Vella a través del camí de ronda que unirà el passeig de la Puda i, en un futur, els jardins de la Torre de la Puda (adquirits per l’Ajuntament de Sant Joan de les Abadesses l’any 2012) i la riera l’Arçamala. En aquest punt, els usuaris del camí podran fer el recorregut que ressegueix la riera fins a la zona del Molí Petit, o bé accedir directament a la Vila Vella.

El projecte també donarà continuïtat la Ruta del Ferro i del Carbó, ja que l’enllaçarà amb la via verda que unirà Sant Joan i Olot, i permetrà que els seus usuaris baixin al centre de Sant Joan de les Abadesses, a la vegada que es revaloritza la zona al voltant de la font de la Puda. Un altre ramal d’aquest nou camí també farà possible passejar per la vora del riu en un recorregut que redescobrirà l’atractiu de les façanes de les cases del carrer Jussà. Aquest ramal connectarà amb el pont Vell i, en un futur, amb la via verda Ruta del Ter que unirà Sant Joan i Setcases.

Les obres que s’han iniciat consistiran a obrir un nou tram de camí que enllaçarà el final del passeig de la Puda mitjançant l’aprofitament de camins i terrenys de domini públic, i amb la construcció d’un nou gual inundable sobre el Ter per tal de comunicar els dos marges del riu.

Aquesta actuació tindrà un cost aproximat de 140.000 euros que seran subvencionats per la línia d’actuacions en espais naturals protegits del Departament d’Agricultura de la Generalitat, a través del Departament de Territori i Sostenibilitat (pel desenvolupament d’actuacions en contra del canvi climàtic), i per la Diputació de Girona.

PROJECTE CONNECTIVITAT-1El traçat on s'actua és el que s'indica en vermell