TwitterFacebookYoutubeRSS

L’AMPA de l’Institut Escola de Sant Joan de les Abadesses, la comunitat educativa del centre i la regidoria de Medi Ambient i Sostenibilitat de l’Ajuntament han engegat la campanya “Els divendres, tots a peu”. Es tracta d’una iniciativa que proposa a les famílies que evitin desplaçar-se pel poble amb vehicle l’últim dia lectiu de cada setmana. Per a les famílies per a les quals els és impossible fer-ho, se’ls proposa aparcar en carrers propers i fer el darrer tram caminant.

La iniciativa busca reduir la contaminació derivada dels vehicles tant en emissions com en l’acústica, promoure entrades a l’escola més segures i saludables i que els infants puguin gaudir d’un recorregut cap a l’escola en família o amb els amics. Per reforçar i recordar aquests valors, la comunitat educativa de l’Institut Escola reparteix regularment uns fulletons entre l’alumnat.

Els alumnes santjoanins que participen en aquest propòsit també estan fent una col·lecta de taps de plàstic que dipositen en un contenidor que troben a l’entrada de l’escola. L’objectiu de la recollida és aconseguir un volum prou gran de taps per poder-los donar a l’escola Ramon Suriñach de Ripoll i contribuir a fer que una de les seves alumnes pugui adquirir un comunicador per fer-li més fàcil el dia a dia.

“Els divendres, tots a peu” es va iniciar amb motiu de la Setmana Europea de la Mobilitat Sostenible i Segura i ja s’ha fet durant quatre divendres. Totes les parts implicades en el projecte en fan una valoració molt positiva i la majoria de famílies s’hi han adherit.

201511-DIVENDRES-TOTS-A-PEU

Un dels fulletons que es reparteixen entre l'alumnat