TwitterFacebookYoutubeRSS

Després de la Festa del Grito i de la celebració dels 35 anys d’agermanament entre Sant Joan de les Abadesses i la població mexicana San Luis Potosí, una comitiva santjoanina visitarà l’altre poble agermanat amb el nostre municipi, Le Palais-sur-Vienne, de la regió francesa de Llemosí.

En aquest cas, es tracta del 23è any en què les dues poblacions recorden la relació que els uneix des de principis dels noranta i que s’han consolidat a través dels vincles institucionals però també personals entre els seus veïns. En aquest sentit, cal recordar que cada any els alumnes de les escoles de les dues viles fan intercanvis que els permeten aprendre l’idioma i viure una experiència enriquidora. Enguany varen ser els alumnes de 6è de primària santjoanins els que varen fer el viatge durant el mes de maig.

La trobada d’aquest 2015 es farà els dies 10, 11 i 12 d’octubre i els santjoanins que viatgin viuran uns dies amb les famílies franceses. A més de les reunions entre les comissions d’agermanament, enguany també hi haurà un sopar entre palasiens, santjoanins i també amb veïns de Cadolzburg (una població alemanya agermanada amb Le Palais), una sortida al Castell de Valençay, i una visita a un poble d’interès turístic com Brive o Cahors, entre d’altres.

201510-PALAIS-SUR-VIENE