TwitterFacebookYoutubeRSS

L’Ajuntament de Sant Joan de les Abadesses ha habilitat dos aparcaments temporals, amb més de 300 places en total, per tal de fer front a l’increment de visitants a la vila, especialment pels 3 Dies Trial Santigosa organitzats pel Moto Club Abadesses, però també per aquesta època de l’any en que s’incrementa el turisme, lligat al bon temps.

Actualment, l’aparcament dissuasiu més gran per a vehicles situat a les Cinc Fonts, a menys de cinc minuts a peu del centre de la vila, està en la fase final de les obres d’ampliació i s’espera que torni a estar obert al juny, ampliant de 40 a 90 la capacitat que tenia. Tot i que la terrassa que ha d’acollir les places ja està formada, per qüestions de seguretat, no es podrà utilitzar fins que estigui del tot enllestit. Aquest fet farà que, sumat a l’augment de vehicles per la Setmana Santa, la vila es trobi en una situació excepcional, que pot afectar la disponibilitat de places per estacionar el vehicle, motiu pel qual el consistori ha buscat solucions temporals.

La primera bossa d’aparcaments que s’habilitarà serà a la Coromina del Bac, en un terreny municipal a prop de l’Institut Escola Mestre Andreu, i serà especialment interessant i útil durant l’inici del 3DTS, ja que serà l’aparcament recomanat per a participants i visitants. Estarà situat a menys de cinc minuts del Pavelló Municipal d’Esports, centre neuràlgic de la prova. El segon espai d’aparcament serà al barri de L’Estació i l’entrada es farà per davant de l’Alberg Rural Ruta del Ferro, al voltant de la Cotolla. Per tal de facilitar l’accés a aquestes zones, s’instal·larà una senyalització vertical temporal per indicar el recorregut per arribar a aquests aparcaments.