TwitterFacebookYoutubeRSS

Sant Joan de les Abadesses viurà el dia de Sant Jordi amb una jornada plena d’activitats per a tothom. Les activitats relacionades amb la diada, però, ja començaran abans. Primer, amb un taller de vitrall per crear una rosa de Sant Jordi en vidre. Es farà al Centre Cívic - El Palmàs el dijous 21 d’abril, de 17 a 19 h, i tindrà un cost de 30 euros, amb material inclòs; i, segon, amb l’entrega de premis de la categoria escolar del Certamen Literari Joan Maragall, que es farà a l’edifici de Secundària de l’IE Mestre Andreu, el divendres 22 d’abril.

Taller, biblioteca al carrer, intercanvis, recitals i presentacions
El passeig Comte Guifré serà el punt neuràlgic de la jornada de Sant Jordi, dissabte 23 d’abril. Les activitats començaran a partir de les 10.30 hores, amb la venda de roses tradicional per part de les floristeries i les entitats, i amb una parada de la Biblioteca Josep Picola on hi haurà tallers infantils i contacontes, amb el micròfon obert a tothom qui vulgui participar-hi.

A partir de les onze hi haurà l’acte de lliurament de premis del Concurs de literatura infantil i juvenil CLER de contes de por de la biblioteca, i també hi haurà una parada de recollida de llibres infantils (de 0 a 3 anys) organitzada per l’AFA Llar d’Infants El Molí Petit.

D’11.30 a 13.30 h hi haurà un taller d’art i natura ‘Roses sense espines’ organitzat per la Unió de Botiguers. D’11 a 13 i de 16 a 18 h, el Consistori Juvenil durà a terme un intercanvi de llibres, i l’Associació de Jubilats i Pensionistes també ho proposa, el mateix dissabte però també divendres, a les tarda, a l’edifici d’El Palmàs.

Tornant al passeig, de 16.30 a 18 h, es farà el recital ‘Dones properes, escriptores de proximitat’ amb les autores Rosa Torrent, Carme Porcel i Montserrat Picola, que signaran els seus llibres, en una activitat organitzada per l’Associació de Dones, amb la col·laboració de l’alumnat de l’IE Mestre Andreu.

A les 18 h hi haurà la presentació del llibre Biografia, inventari i transcripció de l’obra literària de Josep Picola i Soler (1913-2002) de Dolors Vilamitjana, que ens endinsa en la vida i obra del poeta amb l’anàlisi profunda d’aquests dos aspectes. Després de la presentació hi haurà el veredicte del XII Certamen Literari Joan Maragall en la categoria d'adults que enguany ha rebut prop de 25 obres en poesia i prop de 65 en narrativa.

Per acabar la jornada, a les 19.30 h, hi haurà un concert del grup ripollès i osonenc The Taffaners, que barregen estils com el jazz, el swing, el folk…