TwitterFacebookYoutubeRSS

ACTUALITZACIÓ: Us informem que davant de la previsió de pluja per dissabte, totes les activitats que s'havien de fer a Can Crehuet durant la Fira de Sant Isidre, finalment es faran al Pavelló Municipal d'Esports

El pròxim dissabte 30 d'abril i diumenge 1 de maig, Sant Joan de les Abadesses recuperarà la Fira de Sant Isidre, després d’haver hagut de suspendre les dues darreres edicions a conseqüència de la Covid-19. L’esperit de la cita continuarà sent la celebració de la realitat pagesa de la vila, amb la fira de productes artesans i del Ripollès, l’exposició de tractors antics, la mostra de bestiar autòcton i el concurs de munyir a mà.

Aquest any, però, i de forma excepcional, la Fira de Sant Isidre coincideix amb el XVI Concurs Nacional de Raça Bruna dels Pirineus, i això farà que la quantitat de bestiar que participa en la mostra sigui més reduït. Tot i això, la reubicació de l’exposició de bestiar al carrer mossèn Masdeu, just a tocar de la XXVII Fira de Productes Artesans que es farà a la plaça Clavé, i altres activitats que han organitzat entitats de la vila, faran que sigui una edició diferent i especial. En aquest sentit, dissabte hi haurà un vermut solidari i una classe de Zumba organitzat per l’equip Abadesses que participa a l’Oncotrail, un espectacle familiar organitzat pel Consistori Juvenil, una nova projecció del documental dels 50 anys dels 3DTS del Moto Club Abadesses al Teatre Centre i un concert dels Randellaires.

Tast de formatges i cerveses artesanes i sopar de pagès
Dues de les activitats estrella de la 56a Fira de Sant Isidre són el tast de formatges i cerveses artesanes que es faran dissabte a la tarda a Can Crehuet, i el sopar de pagès. Al tast s’hi podran tastar elaboracions de Formatges Roura Soler, Muuu Beee i del Pujol Orra, acompanyades de les diferents propostes de Cervesa Artesana Minera, que la setmana passada va guanyar la medalla de plata a la Barcelona Beer Challenge 2022 en la categoria Amber & Brown amb la seva referència Minera Bonaplata.

Pel que fa al sopar hi haurà carn a la brasa, embotits i pa amb tomàquet, postres cafè vi i aigua, també a Can Crehuet,i inclourà productes de Mas Pinós, Pirinat, Carnisseria El Pont (amb productes de Can Picola i La Rodonella) i Mas Lladré. La venda de tiquets per les dues propostes es farà a l’Oficina de Turisme, fins al 29 d’abril.

El diumenge 15 de maig es faran les activitats més tradicionals i costumistes, com l’ofici en honor a Sant Isidre, la benedicció de tractors i el dinar de germanor al restaurant Els Pagesos.

MOSTRA sant isidre 2022 Página 4